back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Μαρία Λόη στον Αθήνα 9.84: «Η προσφορά σώζει ανθρώπους, κρατώντας ζωντανές και τις επιχειρήσεις»

Διαβάστε επίσης

Πήγε στη Νέα Υόρκη πριν από δέκα χρόνια για να κυνηγήσει το όνειρό της. Αγωνίστηκε να μάθει στους Αμερικανούς τη μεσογειακή διατροφή, άνοιξε δικό της εστιατόριο και ο Μπαράκ Ομπάμα συγκαταλέγεται στην πελατεία της Ελληνίδας σεφ, Μαρίας Λόη.

Οταν ξέσπασε η πανδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι χώροι εστίασης έκλεισαν, όπως και στη χώρα μας, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπισή της. Επειδή όμως δεν ήθελε να μείνει παρατηρητής, αποφάσισε να προσφέρει. Και από τα μέσα Μαρτίου ετοιμάζει γεύματα για άπορους, άστεγους και τους επαγγελματίες της Υγείας που μάχονται κατά του κορονοϊού.

Στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου μίλησε για την ανθρωπιά, την ανθεκτικότητα των κατοίκων της πληγωμένης σήμερα, παγκόσμιας μητρόπολης, αλλά και για τη δράση της

«Εως τώρα δίνουμε 200 με 250  πακέτα με αληθινό, υγιεινό φαγητό, σχεδόν σε καθημερινή  βάση, στο δυναμικό μεγάλων Νοσοκομείων και σε αστέγους προκειμένου  να διευκολύνουμε- όσο γίνεται- τη δύσκολη  ζωή τους» λέει.

Και υπογραμμίζει τη συνεργασία της με την Angela Clair για τον έρανο ενίσχυσης των εστιατορίων μέσω της προσφοράς γευμάτων σε γιατρούς.

«Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με το GoFundMe, απ όπου και αντλήσαμε πόρους. Συνεργαστήκαμε με ιαπωνικό και ρωσικό εστιατόριο, ενώ είχαμε μάγειρες και εθελοντές για τις παραδόσεις του φαγητού, σύμφωνα με τα απαιτούμενα πρωτόκολλα ασφάλειας.»

Περηφανεύεται να μιλά για τις 6 χιλιάδες μερίδες που έχει  προσφέρει έως τώρα, δεν μετανιώνει για την απόφασή της και τον κόπο απ τις ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα και δεν ξεχνά να εκφράσει το θαυμασμό της στο ελληνικό παράδειγμα αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Αν μας είχε μιμηθεί η αμερικανική κυβέρνηση και δεν είχε καθυστερήσει τόσο στη λήψη μέτρων, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αξίζει έπαινος στη κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση  και κυρίως στους Ελληνες» καταλήγει.

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα