back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Καββαθάς: Kλειστό στην πρεμιέρα το 20% των επιχειρήσεων

Διαβάστε επίσης

Στην πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας της εστίασης μίλησε ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον σταθμό της πόλης και στο Γιάννη Λαυράνο περίπου το 20% των επιχειρήσεων εστίασης δεν άνοιξαν. Ενώ στη συνέχεια θα φανεί πόσες επιχειρήσεις ενδεχομένως θα βάλουν λουκέτο.

Η πρώτη μέρα στην εστίαση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή. «Στο επίπεδο του καφέ η κίνηση ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά στο φαγητό η κατάσταση ήταν δραματική», λέει ο κ. Καββαθάς. Αυτό θα έχει επιπτώσεις τόσο σε απώλειες θέσεων εργασίας όσο και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε «το 87% των επιχειρήσεων εμπορίου δηλώνει μείωση του κύκλου εργασιών περίπου στο 50%».

Για το ΦΠΑ

«Δεν μπορεί να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στον καταναλωτή διότι δεν καταργήθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης», τόνισε.  Όπως εξήγησε «η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 24% σε 13% για καφέ, ροφήματα και μη αλκοολούχα ποτά δεν βοηθάει την αγορά. Εγώ αισθάνομαι ντροπιασμένος ως πρόεδρος της Συνομοσπονδίας και του κλάδου της εστίασης, όταν η κυβέρνηση με αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο. Αυτό που ζητάμε είναι η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για να περάσει και στην κατανάλωση και ταυτόχρονα να δώσει την στήριξη που χρειάζεται η εστίαση για να ξεπεράσουμε και αυτό το σκόπελο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα