back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Αττικής. Έντονα τα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων στις Σποράδες, κατά τη διάρκεια μπουρινιού που έπληξε τη Σκόπελο, ένας κεραυνός χτύπησε και σκότωσε γυναίκα, η οποία εκείνη την ώρα έκανε αγροτικές εργασίες με τον σύζυγό της.
“Αναφορές σε δήθεν κατάληψη εθνικού εδάφους που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναπαρήχθησαν και σε έντυπα του ξένου Τύπου είναι ψευδείς ειδήσεις και δεν πρέπει να αναπαράγονται”, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για το θέμα του Έβρου. Ο κ. Δένδιας άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι “τα εθνικά ζητήματα δεν θα πρέπει να τυγχάνουν εκμετάλλευσης και ιδίως κομματικής ή ακόμη χειρότερα μικροκομματικής εκμετάλλευσης”. “Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από τουρκικές δυνάμεις”, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η πορεία των εθνικών θεμάτων θα βρεθεί και στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει αύριο ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη, και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. “Επανερχόμαστε στον πυρήνα του σχεδίου μας, που δεν είναι άλλος από μία αναπτυξιακή έκρηξη, στηριζόμενη σε επενδύσεις, δημόσιες, ιδιωτικές, συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα”, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι “οι Γερμανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου όσον αφορά τις απευθείας πτήσεις προς τα νησιά και από τις 15 Ιουνίου εάν θέλουν να έρθουν στην Αθήνα”.
Σημαντικό ζητούμενο, όμως, και ο εσωτερικός τουρισμός, μετά την άρση της απαγόρευσης στις μετακινήσεις στα νησιά, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα. Πάντως, επί του παρόντος, τα ΚΤΕΛ στον Κηφισό, όπου βρίσκεται ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος, λειτουργούν με μειωμένα δρομολόγια και μειωμένο επιβατικό κοινό, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού.
Αναλυτικά στοιχεία για το ποιες και πόσες απευθείας αναθέσεις έχει κάνει η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία, ζητούν 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Όπως σημειώνουν, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση με επανειλημμένες διατάξεις σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εκτός της τυπικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας, εισήγαγε ρυθμίσεις για απευθείας αναθέσεις κάθε είδους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων.
Άνοδος στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας στην Κίνα και το εκ νέου άνοιγμα της παγκόσμιας οικονομίας. Πάνω από 1% τα κέρδη στο ΧΑ.
“Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά πάντως όχι πριν από την 1η Σεπτεμβρίου”, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Αθήνα 9,84.
Στις 29 Μαΐου, η καταβολή της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος
Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία καταβολής ειδικής εισφοράς για το έτος 2019, σύμφωνα με απόφαση του ΕΛΓΑ.
Τη διαγραφή ή τον περιορισμό  των οφειλών της ΛΑΡΚΟ προς το Δημόσιο, ως αντάλλαγμα για την αναγκαστική μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών του σε αυτό, προτείνει το ΚΚΕ, σε τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.
Σημαντικά στοιχεία που αναμένεται να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα, έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη δράστι να αποβιβάζεται από αυτοκίνητο και να κατευθύνεται στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου λίγο αργότερα επιτέθηκε στην 34χρονη. Η ύποπτη είναι νεαρή, μετρίου αναστήματος, και φαίνεται να φορά μάσκα και σκούφο. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται νέα συνάντηση των αστυνομικών με την 34χρονη και, εάν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της, θα δώσει την πρώτη της επίσημη κατάθεση.
Μία από τις πιο γραφικές συνοικίες της Αθήνας, τα Αναφιώτικα, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, καθάρισαν από τα γκράφιτι συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, η συγκεκριμένη παρέμβαση έγινε υπό την εποπτεία της Α’ Εφορίας Αρχαιοτήτων.
Επαναλειτουργούν από αύριο τα Ανοιχτά Αθλητικά Κέντρα στον Δήμο Αθηναίων.
Στη διεθνή επικαιρότητα… Η παγκόσμια εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης εμβολίων και θεραπειών κατά του νέου κορονοϊού έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 9,5 δις ευρώ, ανακοίνωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και το απόγευμα, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ από το απόγευμα στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 21 βαθμοί Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα