back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Για την κατάσταση στον Έβρο ενημερώνουν σε λίγη ώρα τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, κ.κ. Δένδιας και Παναγιωτόπουλος. Περισσότερα θα μας πει ο Χρήστος Καπούτσης…
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Θέλουμε να μιλάνε τα έργα, όχι τα λόγια μας. Να κρινόμαστε από το αποτέλεσμα κι όχι από τις προεκλογικές μας εξαγγελίες”, τόνισε νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
Προσπάθειες να ανοίξουν τα σύνορα όλων των χωρών της ΕΕ στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Ιταλό ΥΠΕΞ, Λουίτζι ντι Μάιο. Το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών το συντομότερο δυνατόν ζητούν Γαλλία και Γερμανία.
…Το μήνυμα ότι η Ελλάδα μετά την επιτυχημένη απάντηση απέναντι στην πανδημία του COVID- 19 “ανοίγει” προκειμένου να υποδεχθεί το πρώτο μεγάλο κύμα τουριστών, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο BBC News. “Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καλωσορίσουμε και πάλι εκατομμύρια τουρίστες στον τόπο μας”, δηλώνει χαρακτηριστικά.
“Ανησυχία”, την ίδια ώρα, για λουκέτα στον κλάδο της εστίασης προκαλεί το γεγονός ότι το 20% των επιχειρήσεων παραμένει κλειστό, καθώς δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους. Mία στις τρεις επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης κινδυνεύει να κλείσει, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καββαθάς, επικαλούμενος στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 70% των επιχειρήσεων έχουν πρόβλημα ρευστότητας και δηλώνουν ζημιές. Χθες, πρόσθεσε ο κ. Καββαθάς, πρώτη μέρα επανεκκίνησης των επιχειρήσεων εστίασης, ο κύκλος εργασιών τους ήταν μειωμένος κατά 95%, ενώ στα καφέ η μείωση ήταν περίπου στο 50%.
Υπογράφεται σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορούν 36.500 άνεργους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΕΔ εντός του Ιουνίου, ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα, όσοι επιλεγούν θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους.
Σε εφαρμογή από τον Ιούνιο το νέο πρόγραμμα της “επιστρεπτέας προκαταβολής” συνολικού ύψους 1,4 δις ευρώ, με ευνοϊκά κριτήρια χορήγησης και γνώμονα τη διεύρυνση των δικαιούχων επιχειρήσεων. Θα απευθύνεται σε 100.000 επιχειρήσεις και τα δάνεια που θα χορηγηθούν θα είναι χαμηλότοκα και χωρίς περιορισμούς στα όρια δανειοδότησης.
Σημαντικά στοιχεία που αναμένεται να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα, έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η γυναίκα της επίθεσης φαίνεται να έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. Συγκεκριμένα εμφανίζεται να αποβιβάζεται από αυτοκίνητο και να κατευθύνεται στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου λίγα λεπτά αργότερα επιτέθηκε με το καυστικό υγρό στην 34χρονη. Αντίθετα, δεν έχει εντοπιστεί πλάνο όταν βγαίνει από το κτίριο. Η ύποπτη γυναίκα είναι νεαρή και μέτριου αναστήματος, και φαίνεται να φορά μάσκα και σκούφο. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται νέα συνάντηση των αστυνομικών με την 34χρονη Ιωάννα και αν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της, θα δώσει την πρώτη της επίσημη κατάθεση.
“Ο κορονοϊός έδρασε ως ψηφιακός επιταχυντής”, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την επέκταση των ψηφιακών ραντεβού εκτός από τις ΔΟΥ και στα ΚΕΠ στους δήμους και στον ΕΦΚΑ. Όπως διευκρίνισε, με μια κάμερα θα μπορείς να κάνεις τηλεδιάσκεψη και σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου.
Μία από τις πιο γραφικές συνοικίες της Αθήνας, τα Αναφιώτικα, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, καθάρισαν από τα γκράφιτι συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, η συγκεκριμένη παρέμβαση έγινε υπό την εποπτεία της Α’ Εφορίας Αρχαιοτήτων. “Οι επιχειρήσεις κατά των αντιαισθητικών παρεμβάσεων σε κάθε γωνιά της Αθήνας, και κυρίως σε εμβληματικές για τον πολιτισμό και τον τουρισμό περιοχές, δεν σταματάνε. Είναι απόφαση να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μπει ένα τέλος στην υποβάθμιση της πρωτεύουσας”, δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
Στη διεθνή επικαιρότητα… Συνεχίζεται ο πολιτικός “σεισμός” που έχει προκληθεί στη Βρετανία από τη στήριξη που παρείχε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, στον ανώτατο σύμβουλό του, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες του lockdown και ταξίδεψε 240 χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο για να βρεθεί με την οικογένειά του. Πριν από λίγο, παραιτήθηκε ο υφυπουργός Σκωτίας, Ντάγκλας Ρος, τονίζοντας ότι αυτό που θεωρεί ο Κάμινγκς ως “νόμιμο” δεν είναι ηθικό και δεν το συμμερίζεται η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών.
Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου – 21 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα