back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Τα σύνορα δεν αμφισβητούνται και ο φράκτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί διαμηνύει η Αθήνα στην Άγκυρα, δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Δένδια. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι «Τα σύνορα είναι δεδομένα. Δεν αλλάζουν και δεν μπορούν να αλλάξουν», ενώ επισημαίνει ότι τα δυο διαβήματα αφορούν, το πρώτο την απόρριψη του τουρκικού αιτήματος για ενημέρωση σχετικά με τον φράχτη και, το δεύτερο, για «κάποια κινητικότητα» που παρατηρήθηκε στην περιοχή από την πλευρά της Τουρκίας.

Χθες βράδυ, ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του στο Star χαρακτήρισε «αναφαίρετο δικαίωμα» της Ελλάδας να επεκτείνει το φράχτη στο έδαφός της.

Στη μια το μεσημέρι, στο υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημερώνουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για την κατάσταση στον Έβρο.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, ενώ την Πέμπτη θα προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στους 173 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Τέσσερα τα νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο. 18 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Πάνω από 346.000 οι θάνατοι από κορονοϊο όλον τον κόσμο. Σχεδόν 5,5 εκατομμύρια τα κρούσματα. Στη Βραζιλία ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων ξεπέρασε και τις ΗΠΑ, με 807 νεκρούς.

Οι χώρες όπου τα κρούσματα μειώνονται μπορεί να αντιμετωπίσουν μια «άμεση δεύτερη κορύφωση» αν άρουν πολύ νωρίς τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Ιαπωνία αναβάλει την έγκριση της χρήσης του φαρμάκου Avigan για την αντιμετώπιση του COVID-19, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο Ιάπωνα κυβερνητικό αξιωματούχο. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε είχε δηλώσει νωρίτερα το Μάιο πως ήλπιζε ότι το αντιιικό φάρμακο θα εξασφάλιζε έγκριση των ελεγκτικών φορέων και πιστοποίηση για χρήση, ωστόσο το Κιόντο μετέδωσε πως τα πρώτα αποτελέσματα μελέτης δεν προσέφεραν επαρκείς αποδείξεις ότι το Avigan είναι αποτελεσματικό.

Συνεχίζεται και σήμερα από το ΕΚΑΒ το πρώτο στάδιο του προγράμματος ασκήσεων και ετοιμότητας των αρχών στα νησιά του Αιγαίου, ενόψει της τουριστικής περιόδου, με πρώτο σταθμό την Σύρο, όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος.
Σημείωσε ότι το ΕΚΑΒ ενισχύεται με πλωτά μέσα και με ειδικές κάψουλες μεταφοράς ασθενών στις αεροδιακομιδές.

Πακέτο δημοσιονομικής επέκτασης ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων ευρώ με βασικό άξονα τη στήριξη της εργασίας και όχι την αναστολή της και ορίζοντα το επόμενο 4μηνο, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, “ Μένουμε Όρθιοι 2” στο Ζάππειο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, “αγκαλιά με το λεφτόδεντρο, παραμένει ανεύθυνος”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κόβεται από 1ης Ιουνίου η άδεια ειδικού σκοπού στους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Θα χορηγείται μόνο σε αυτούς που τα παιδιά τους θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο.

Τη νέα εικόνα της Αθήνας, μέσα από τον “Μεγάλο Περίπατο” που δρομολογείται, αναμένουν κάτοικοι και επισκέπτες.

Η παρέμβαση του δήμου Αθηναίων θα ξεκινήσει πιλοτικά από το τέλος Ιουνίου, με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να τίθενται σε άμεση εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες. Τις αντιδράσεις των Αθηναίων θα μας μεταφέρει ο Κώστας Κορέλλης

Ανάσταση με την συμμετοχή πιστών τα μεσάνυχτα, ανήμερα της απόδοσης της εορτής του Πάσχα. Η μεταφορά του τελετής του εορτασμού είχε αποφασιστεί αρχές Απριλίου από την Εκκλησία, καθώς φέτος η Αναστάσιμη λειτουργία είχε γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Στη Μητρόπολη Αθηνών, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει την αγρυπνία της απόδοσης της εορτής.

Εντείνονται σήμερα τα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και χαλαζοπτώσεις κατά τόπους. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για περιορισμένη πτώση χιονιού σε ορεινά της βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με μετεωρολόγους.

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν ως το τέλος της εβδομάδας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περιοχές με βροχοπτώσεις.

Προβλήματα χθες βράδυ στους δρόμους της Αττικής, λόγω της ισχυρής καταιγίδας.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα