back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

25-05-20-2400 ΔΕΛΤΙΟ Σ.Χ

Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό, έβαλε ο Πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ. Ανέφερε ότι έχει εντολή τετραετίας και ότι η Κυβέρνηση είναι πιο ισχυρή πολιτικά σήμερα, χαρακτηρίζοντας τελείως ανεύθυνη αυτή τη συζήτηση. Ερωτηθείς σχετικά για τον Εβρο, απάντησε ότι δεν θεωρεί πως έγινε κάτι αξιοσημείωτο το οποίο να χρήζει όλης αυτής της συζήτησης. Υπογράμμισε ότι η κοίτη του Εβρου παίζει παιχνίδια – όπως είπε – μετακινείται – “όμως η συνοριακή γραμμή δεν μετακινείται, είναι η ίδια”. Τόνισε εξάλλου ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να κάνουμε τον φράκτη, και θα τον κάνουμε.
Για την οικονομία, είπε ότι η δέσμευση για μείωση των φόρων ισχύει στο ακέραιο, όπως ισχύει και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης. Αναφερόμενος στην απόφαση για άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων, τόνισε ότι αυτή είναι η ασφαλέστερη και καταλληλότερη στιγμή, και ενθάρρυνε μάλιστα τους γονείς να μην φοβηθούν, εκτός αν έχουν ειδικούς λόγους, να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, ενώ την Πέμπτη 28 του μηνός θα προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία λοιπόν θα λειτουργήσουν εκ νέου από την 1η έως τις 26 Ιουνίου, με ανώτατο αριθμό μαθητών στις τάξεις τα 15 άτομα, σε άλλη περίπτωση εκ περιτροπής διδασκαλία, και διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων. Δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα, ενώ στις 31 Ιουλίου θα κλείσουν δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Κόβεται από 1ης Ιουνίου η άδεια ειδικού σκοπού στους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Θα χορηγείται μόνο σε αυτούς που τα παιδιά τους θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο.

Τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, θα ενημερώσουν σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι, οι Υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Πακέτο δημοσιονομικής επέκτασης ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων ευρώ με βασικό άξονα τη στήριξη της εργασίας και όχι την αναστολή της και ορίζοντα το επόμενο 4μηνο, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, “ Μένουμε Όρθιοι 2” στο Ζάππειο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε στην κυβέρνηση, εμμονή σε σχέδιο συντηρητικών αλλαγών για τις εργασιακές σχέσεις, το κοινωνικό κράτος, την παιδεία και την οικονομία με πολλαπλά καταστροφικές συνέπειες. Για ένα αποτυχημένο σίκουελ, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, κάνει λόγο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, “αγκαλιά με το λεφτόδεντρο, παραμένει ανεύθυνος”.

Στους 173 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοιό στη χώρα μας μετά το θάνατο μιας γυναίκας 79 ετών. 4 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2882.

Σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον 344.533 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια 460 χιλιάδες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Jonhs Hopkins. Η Χιλή κατέγραψε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με 4.895 νέες μολύνσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός υπουργού της κυβέρνησης του προέδρου Σεμπάστιαν Πινιέρα. Eν τω μεταξύ, ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασε τη λύπη του για την «σύγχυση, τον θυμό και τον πόνο» που ένιωσαν οι πολίτες από τις ενέργειες του στενού του συμβούλου, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος παραβίασε το lockdown και ταξίδεψε στο Ντάρεμ μαζί με την γυναίκα του και τον γιό του. Σε ερώτηση εάν δίνει την «άνευ όρων στήριξή του» στον Κάμινγκς, απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν μόνοι τους για όσα είχε να πει ο Κάμινγκς.
Καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί και βροχή αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα