back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

BBC: “Οι Έλληνες επισκέπτονται ξανά τα νησιά”

Διαβάστε επίσης

Με ένα αφιέρωμά του, με αφορμή την χαλάρωση των μέτρων από τον κορoνοϊό, το BBC αναφέρει πέντε παραδείγματα από πέντε χώρες της Ευρώπης που χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, με σκοπό να αναδείξει την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Στο άρθρο του το BBC, αναφέρει τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ισπανία, την Ιταλία, την Τσεχία και την Πολωνία.

Οι Έλληνες επισκέπτονται ξανά τα νησιά

Στο κομμάτι του άρθρου που αφορά την Ελλάδα, το BBC αναφέρει στον τίτλο την επιστροφή των ταξιδιών των Ελλήνων στα νησιά.
H άρση των μέτρων για την μετακίνηση είχε ξεκινήσει από την ηπειρωτική Ελλάδα και σημειώνει πως ακόμη ξένοι τουρίστες δεν μπορούν να ταξιδέψουν.

«Η Ελλάδα ανοίγει τα νησιά της για τους ταξιδιώτες της από την ηπειρωτική χώρα, αλλά όχι ακόμη για τους ξένους τουρίστες. Αυτό σημαίνει πως πολλοί Έλληνες θα μπορούν να πάνε να χαλαρώσουν στα εξοχικά τους και έτσι θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Είναι μία ανακούφιση μετά από δύο μήνες lockdown. Είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση του κλάδου του τουρισμού, που φέρνει το ένα τέταρτο των εσόδων περίπου, της ελληνικής οικονομίας.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κ. Μητσοτάκης, είπε πως η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορά της για τον διεθνή τουρισμό από τις 15 Ιουνίου, ενώ οι περισσότερες πτήσεις προς την χώρα θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου όταν και θα ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία και η καραντίνα των 14 ημερών θα πάψει να υφίσταται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ:  https://www.bbc.com/news/world-europe-52796699

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα