back to top
16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε επίσης

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί όπως είναι προγραμματισμένο στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ο Λούκα Τζάια, ο κυβερνήτης της περιφέρειας στην οποία ανήκει η ιταλική πόλη, καθώς η διάδοση του νέου κορονοϊού επιβραδύνεται στην Ιταλία.

Το λογοτυπο του Φεστιβάλ Βενετίας

Πρόεδρος του Φεστιβάλ Βενετίας η Κέιτ Μπλάνσετ

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, το μεγαλύτερο στον κόσμο, υποχρεώθηκε να αναβάλει τη φετινή έκδοσή του τον Μάιο εξαιτίας της επιδημίας της Covid-19. Σειρά είχαν και άλλα μεγάλα Φεστιβάλ κινηματογραφικά ή θεατρικά που οι καλλιτεχνικοί διευθυντές τους δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την ψηφιακή εκδοχή τους. Ακομή και το δικό μας κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλλονίκης προχώρησε σε online παρουσιάσεις των ταινιών.

Το Φεστιβάλ της Βενετίας οργανώνεται από την εταιρεία Biennale di Venezia και είναι το παλαιότερο στον κόσμο κινηματογραφικό φεστιβάλ, ειναι το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ που σε εποχή covid-19 θα προχωρήσει με τους απαραίτητους υγειονομικούς περιορισμούς, στην πραγματοποιηση του τον Σεπτέμβριο. Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε πως πρόεδρος του φετινού, 77ου Φεστιβάλ της Βενετίας θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.

Εξαιτίας των lockdowns που επιβλήθηκαν στην κινηματογραφική βιομηχανία σ’ όλο τον κόσμο για να περιοριστεί η διάδοση του ιού, στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος πιθανόν λιγότερες παραγωγές, δήλωσε ο Τζάια, ο οποίος είναι επίσης μέλος του συμβουλίου της Μπιενάλε της Βενετίας.

Η Ιταλία σχεδιάζει να άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις 3 Ιουνίου και οι ταξιδιώτες από τις χώρες της ΕΕ θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα χωρίς να τεθούν σε καραντίνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα