back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ναι» από τους γονείς στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Διαβάστε επίσης

Υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων τάσσονται γονείς και πολίτες τονίζοντας ότι εμπιστεύονται απόλυτα τις απόψεις των ειδικών και επιστημόνων σχετικά με την λήψη της σχετικής απόφασης.

Οι περισσότεροι γονείς, σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, τονίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν τα μαθήματα και για τους μικρούς του δημοτικού, σημειώνοντας ότι η απόφαση των ειδικών για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων δεν τους εμπνέει καμία ανησυχία.

«Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας εφόσον τηρηθούν στο ακέραιο οι κανόνες ασφάλειας και οι οδηγίες των επιστημόνων από τους δασκάλους. Πρέπει τα παιδιά μας να ολοκληρώσουν τα μαθήματα. Λίγες μέρες έχουν απομείνει. Δεν βλέπουμε κάποιον λόγο που θα πρέπει να μην επιστρέψουν στα θρανία», δηλώνει στον Αθήνα 9.84 η πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Βεβαίως, στον αντίποδα καταγράφονται και ορισμένες άλλες απόψεις γονέων που δηλώνουν εκ διαμέτρου αντίθετοι με την επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά, τονίζοντας σε αυτό το πλαίσιο ότι πρόκειται για παιδιά μικρής ηλικίας που δεν μπορείς να τα ελέγξεις όσον αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας των ειδικών. Και παράλληλα «πως είναι αδύνατον οι ελάχιστοι δάσκαλοι στα σχολεία να ελέγξουν μαθητές σε αυτή την ηλικία. « Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι και στα πειράγματα. Συνεπώς, είναι αδύνατον να αποτρέψεις τον γενικότερο συνωστισμό ειδικά στα διαλείμματα και στην αυλή του σχολείου», δηλώνουν οι γονείς των μαθητών που διαφωνούν με την επιστροφή τους στο μάθημα.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα