back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ν. Παπαθανάσης στον Αθήνα 9.84: Στόχος να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι της εστίασης πίσω στη δουλειά τους

Διαβάστε επίσης

Στην επαναλειτουργία από σήμερα της εστίασης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο.

«Σήμερα επανέρχονται 80.000 επιχειρήσεις και 320.000 εργαζόμενοι. Οι περισσότερες επιχειρήσεις θα ανοίξουν. Οι επιχειρήσεις που έχουν εσωτερικούς χώρους μόνο δε θα ανοίξουν, αλλά γι’αυτό δουλεύουμε μαζί με τους ειδικούς επιστήμονες ώστε να βρούμε τους κατάλληλους κανόνες λειτουργίας και τα πρωτόκολλα υγιεινής για να ανοίξουν και αυτά» τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Δεν μπορούμε να τρέξουμε απότομα. Πρέπει να περπατήσουμε και να μάθουμε τι πρέπει να διορθώσουμε».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει την εστίαση με όλα τα μέτρα που ίσχυαν, και το πρόγραμμα «συν-εργασία» που στηρίζει την εργασία. Έχουν και το δικαίωμα να κρατήσουν σε αναστολή εργαζόμενους» πρόσθεσε ο Κ. Παπαθανάσης τονίζοντας ότι στόχος είναι να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι της εστίασης πίσω στη δουλειά τους.

Για τη μείωση του ΦΠΑ ανέφερε ότι ξεκινά από την 1η Ιουνίου, για το αν θα περάσει στους καταναλωτές, εξέφρασε την άποψη πως οι επαγγελματίες θέλουν να φέρουν περισσότερο κόσμο μέσα στα καταστήματά τους. Θέλουν να κάνουν πιο ελκυστικό το προϊόν τους και η μείωση θα μεταφερθεί στο καταναλωτικό κοινό. «Εδώ είμαστε να το παρακολουθήσουμε. Θα δούμε μείωση κόστους σε καφέ και αναψυκτικό» ανέφερε κσι πρόσθεσε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πάντα παρόντες και ελέγχουν πάνω από 500 περιπτώσεις ημερησίως.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα