back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μια ελληνική κουκουβάγια στην αγορά αξιόλογης ταλέντων 

Διαβάστε επίσης

H ελληνική startup Owiwi, που δημιούργησε επανάσταση στον τομέα των προσλήψεων με την πρωτοποριακή υπηρεσία επιλογής προσωπικού και αξιολόγησης ταλέντων μέσω ενός online game, συνεχίζει με επιτυχία τις δραστηριότητες της ενώ παράλληλα ενισχύει τις ελληνικές επιχειρήσεις αυτήν την δύσκολη  περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Η Owiwi, που σημαίνει κουκουβάγια στη Γιορούμπα, μια γλώσσα της  Δυτικής Αφρικής, από το 2014 έχει αναπτυχθεί επιτυχώς, δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Λατινική Αμερική, Ισπανία και έχει γύρω στους 2.000 νέους χρήστες την ημέρα. Η ομάδα της Owiwi, αποτελείται από την Αθηνά-Πολίνα Ντόβα, τον Ηλία Βαρθολομαίο και τον Χριστόφορο Λουτζάκη. Όπως λένε οι ίδιοι, ο στόχος τους είναι πλέον ορατός:1 εκατομμύριο χρήστες μέχρι το τέλος του 2020 και σταθερή ανάπτυξη. 

startup_Owiwi

Το προϊόν

Η Owiwi δημιούργησε ένα online video game με βάση το οποίο παράγεται το ψυχομετρικό προφίλ του παίχτη και χρησιμοποιείται κυρίως ως αξιολόγηση προσωπικού για εταιρείες. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το gamification για να βελτιώσει την εμπειρία πρόσληψης, μετατρέποντάς την σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που αποκαλύπτει τις δεξιότητες των υποψηφίων, τα λεγόμενα «soft skills» όπως ευθύνη, ικανότητα προσαρμογής, λήψη απόφασης, ηθική, ελαστικότητα, μαθησιακή ευκινησία, ευκαμψία και ομαδική δουλειά.

startup_Owiwi

Η οµάδα της Owiwi έχει δηµιουργήσει οκτώ διαφορετικούς χαρακτήρες. Ο παίκτης-υποψήφιος επιλέγει χαρακτήρα και στη συνέχεια, έρχεται αντιµέτωπος µε σενάρια και διλήµµατα, η αντιµετώπιση των οποίων θα οδηγήσει στη βαθµολόγησή του στα παραπάνω  χαρακτηριστικά.

Το παιχνίδι της Owiwi «τρέχει» στα Ελληνικά, Αγγλικά (ΗΠΑ & ΗΒ), Ισπανικά (Καστίλια), Πορτογαλικά Βραζιλίας, Ιταλικά και Τουρκικά.

startup_Owiwi

Προσφορές λόγω covid 19

«Γνωρίζοντας πως το κομμάτι της αγοράς εργασίας στο οποίο δραστηριοποιούμαστε σαν εταιρεία θα έχει σημαντικές αλλαγές μετά από όλη αυτή την κατάσταση, έχουμε ετοιμάσει μια σειρά από πράγματα και ενέργειες, για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας μας» σημειώνουν τα μέλη της Owiwi.
«H εφαρμογή μας είναι διαθέσιμη χωρίς κάποιο κόστος για οποιονδήποτε θέλει να εξερευνήσει τις εργασιακές δεξιότητες του, ενώ υπάρχει πλέον σε πιλοτική έκδοση και η επιλογή διασύνδεσης των υποψηφίων που έχουν περάσει την διαδικασία με πιθανούς εργοδότες.
Για τις επιχειρήσεις, ήδη υπάρχει διαμορφωμένη έκδοση της υπηρεσίας μας χωρίς κάποιο κόστος για την κάλυψη των αναγκών τους».

Περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα της  προσφοράς δείτε εδώ 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα