back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με 15 μαθητές ανά τάξη ανοίγουν την 1η Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία

Διαβάστε επίσης

Την Δευτέρα 1η Ιουνίου ανοίγουν και τα δημοτικά σχολεία, έπειτα από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Συνεπώς θα ολοκληρωθεί το άνοιγμα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς θα λειτουργούν κανονικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ επέστρεψαν στα Πανεπιστήμια και οι φοιτητές για διά ζώσης εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα.Η απόφαση για τα νηπιαγωγεία συμπαρασύρει και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι οποίοι θα ανοίξουν επίσης της 1η Ιουνίου.

Οι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού θα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο, στην περίπτωση που τα σχολικά τμήματα είναι μικρά, έχουν, δηλαδή, έως 15 μαθητές. Σε αντίθετη περίπτωση αναμένεται να ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς να «σπάσουν» τα τμήματα, προκειμένου να διαμορφωθούν νέα, με μέγιστο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα τους 15.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα μαθήματα στα δημοτικά θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιουνίου και έως εκ τούτου αναμένεται να παραταθούν και οι συμβάσεις των αναπληρωτών που λήγουν στις 21 Ιουνίου, όπως είχε προαναγγείλει μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη Την πρώτη ημέρα των μαθημάτων πάντως θα δοθούν σαφείς οδηγίες και συστάσεις στους μαθητές από τους δασκάλους τους για τον τρόπο υγιεινής των χεριών αλλά και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούν

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων

Ο λοιμωξιολόγος-υποπτέραρχος Δ. Χατζηγεωργίου στην ενημέρωση της Κυριακής, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μας λένε ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία. Όπως είπε «είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές. Επίσης, ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση είναι χαμηλός». Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Η φάση του ανοίγματος για δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα