back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: Πάρτε μέτρα για την αποφυγή ελλείψεων αίματος το καλοκαίρι

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωποι με τις ελλείψεις αίματος που αναμένεται να ενταθούν την καλοκαιρινή περίοδο, έρχονται γι ακόμη μία φορά οι θαλασσαιμικοί, καθώς και όλοι οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς.

Με επιστολή προς το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, ζητά να εφαρμοστεί φέτος μια διαφορετική στρατηγική για τον έλεγχο του αίματος από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, πρέπει να αρχίσει από τώρα ο έλεγχος όλων των δειγμάτων αίματος των αιμοδοτών σε ολόκληρη τη χώρα κι όχι κατά περιοχές και ανάλογα με την εμφάνιση κρουσμάτων, όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

«Μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία το γεγονός ότι τα ψυγεία των Αιμοδοσιών αδειάζουν πλέον πολύ συχνά και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας. Η αγωνία για την εξεύρεση των απαραίτητων μονάδων αίματος κορυφώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες και συχνά οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς βρίσκονται αντιμέτωποι με αναβολές των μεταγγίσεων τους ή λαμβάνουν μικρότερες από τις απαιτούμενες ποσότητες αίματος».

Επιπλέον η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, ζητά να γίνονται προγραμματισμένα και συστηματικά οι ψεκασμοί των κουνουπιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες των κατά τόπους περιφερειών, για την έγκαιρη αντιμετώπιση των νοσημάτων που μεταδίδονται από αυτά, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου και η Ελονοσία.

‘Ελενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα