back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Να μην φοβηθούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ζήτησε από τους γονείς, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ. Όπως είπε είναι η καταλληλότερη και ασφαλέστερη στιγμή να ανοίξουν τα σχολεία. Να πάμε λοιπόν στον Απόστολο Χονδρόπουλο να μας πει περισσότερα.

Αύριο ο κύριος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη – Την Πέμπτη 28 Μαΐου, θα προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία λοιπόν θα λειτουργήσουν εκ νέου από την 1η έως τις 26 Ιουνίου, με ανώτατο αριθμό μαθητών στις τάξεις τα 15 άτομα, σε άλλη περίπτωση εκ περιτροπής διδασκαλία, και διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων. Δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα, ενώ στις 31 Ιουλίου θα κλείσουν δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Κόβεται από 1ης Ιουνίου η άδεια ειδικού σκοπού στους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Θα χορηγείται μόνο σε αυτούς που τα παιδιά τους θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο.
Μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή, ο κύριος Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι τα συναρμόδια Υπουργεία, Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών, μελετούν τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, να απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Πακέτο δημοσιονομικής επέκτασης ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων ευρώ με βασικό άξονα τη στήριξη της εργασίας και όχι την αναστολή της και ορίζοντα το επόμενο 4μηνο, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, “ Μένουμε Όρθιοι 2” στο Ζάππειο.

Μεταξύ άλλων προτείνεται η πλήρης κάλυψη του ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους από το κράτος για τις επιχειρήσεις που παραμένουν σε αναστολή εργασίας, επίδομα έκτακτης ανάγκης για όσους ανήκουν στην κατηγορία των επισφαλών εργαζομένων, όπως ΑμΕΑ, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι στον πολιτισμό, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε στην κυβέρνηση, εμμονή σε σχέδιο συντηρητικών αλλαγών για τις εργασιακές σχέσεις, το κοινωνικό κράτος, την παιδεία και την οικονομία με πολλαπλά καταστροφικές συνέπειες, ενώ συνόψισε την κατάσταση που επικρατεί, στο τρίπτυχο “ Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν, η Κυβέρνηση δεν θέλει και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν”.
Για ένα αποτυχημένο σίκουελ, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, κάνει λόγο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στους 173 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοιό στη χώρα μας μετά το θάνατο μιας γυναίκας 79 ετών η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία. Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε άλλα 4 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2882. 18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, προειδοποίηση για δεύτερη κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και υπενθυμίζοντάς μας ξανά ότι η πανδημία βρίσκεται ακόμα εδώ. Παράλληλα, ο Οργανισμός διέκοψε μια κλινική μελέτη της φαρμακευτικής ουσίας υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς που νοσούν με Covid-19 για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του, προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα για την ασφάλεια των ασθενών, μετέδωσε το Ρόιτερς.

Στα ΚΕΠ εντάσσονται, έπειτα από Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 15 πιστοποιητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που έως σήμερα χορηγούνταν μόνο από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία. Περισσότερες πληροφορίες στο site του σταθμού μας.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον 30χρονο τεχνικό ασανσέρ που τραυματίσθηκε βαρύτατα ενώ εργαζόταν στον ανελκυστήρα πολυκατοικίας στο Παγκράτι. Ο άτυχος νεαρός υποβλήθηκε νωρίτερα σε πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Ερυθρού Σταυρού”.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται αύριο στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα