back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Τους 172 έφτασαν οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς τα ξημερώματα κατέληξε 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού. 19 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Περισσότεροι από 345.000 οι νεκροί παγκοσμίως. Πάνω από 5.400.000 τα κρούσματα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πρώτη φάση της χαλάρωσης του lockdown σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη. Από σήμερα θα μπορούν να συγκεντρώνονται ως 10 άτομα στα σπίτια τους ή στις ταράτσες των μπαρ και των εστιατορίων, ενώ τίθενται σε επαναλειτουργία τα πάρκα.

Στη χώρα μας, ανοίγουν από σήμερα, μετά από lockdown σχεδόν δυόμιση μηνών, εστιατόρια, καφέ και χώροι εστίασης, που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.

Οι επαγγελματίες της εστίασης που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων εχουν τη δυνατότητα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-services.cityofathens.gr και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet να αιτηθούν περισσότερα τετραγωνικά τραπεζοκαθισμάτων και μείωση τελών.

Έως τα τέλη Μαΐου η έκπτωση 25% για την εμπρόθεσμη αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων που επλήγησαν από την καραντίνα λόγω του νέου κορονοϊού. Το μέτρο δεν ισχύει για τον τρέχοντα Φ.Π.Α και τους παρακρατούμενους φόρους

Στη μια το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών οι αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες από τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των Παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Μαγικό χαρτάκι πλέον το εισιτήριο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών λόγω μείωσης του αριθμού επιβατών εξαιτίας του κορωνοϊου. Έντεκα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί από τα λιμάνια της Αττικής κυρίως και Κρήτη και Κυκλάδες

Τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ενημερώνουν αύριο στη μια το μεσημέρι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στον Έβρο, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνα Νίκος Παναγιωτόπουλος .

Την άμεση επίλυση των προβλημάτων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των δημοσιων νοσοκομείων προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους με ανεξάρτητο προσωπικό αλλά και άρτιο εξοπλισμό ζητούν με επιστολΉ τους προς το Υπουργό Υγείας, 43 Διευθυντές του ΕΣΥ.

Ανησυχητική μείωση στους εμβολιασμούς των παιδιών λόγω κορωνοϊού καταγράφει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Το ποσοστό προσεγγίζει το 50% σε μωρά κάτω των 2 ετών , ενώ υπερβαίνει το 70% στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ειδικοί επιστήμονες, προειδοποιώντας ότι εκατομμύρια βρέφη και παιδιά σε όλο τον κόσμο βρίσκονται εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα.

Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε ο άνδρας από φρεάτιο ανελκυστήρα επί της οδού Λαέρτου, στο Παγκράτι Αττικής. Πρόκειται για μέλος συνεργείου συντήρησης, που καταπλακώθηκε από το κουβούκλιο του ασανσέρ.

Στηρίζουν τον θεσμό των θερινών σινεμά ο Δήμος Αθηναίων και το Athens Film Office, με δύο διαφημιστικά σποτ που υπογράφει ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος και καλώντας το κοινό να τα επιλέξει για την καλοκαιρινή του ψυχαγωγία, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους και ισχυρούς ανέμους,σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα από αύριο.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την ηπειρωτική και τη νησιωτική χώρα, και θα διαρκέσει σχεδόν ως το τέλος της εβδομάδας

ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος ο καιρός και αυτή την εβδομάδα, με τοπικές βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Αττική, και βοριάδες ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα