back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι πάντα παρούσες στον Έβρο

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή, ένα μάλλον συνηθισμένο μεθοριακό επεισόδιο, που δημιουργείται από την αλλαγή κοίτης του ποταμού Έβρου και συνήθως διευθετείται σε επίπεδο στρατιωτικών Διοικητών, έχουν προκληθεί εντυπώσεις από διαφορά ΜΜΕ ότι πρόκειται για κατάληψη εθνικού εδάφους, με αποτέλεσμα και με δεδομένη την κακοπιστία της Τουρκίας, να επιβαρύνεται το ήδη βεβαρημένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Παράλληλα Αθήνα και Άγκυρα έχουν προβεί σε αμοιβαία διαβήματα και μάλιστα σε αυστηρή διπλωματική γλώσσα.

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους.

Διευκρινίζουμε ωστόσο, η επίμαχη νησίδα, είναι στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η τριμελής επιτροπή για τη χάραξη των συνόρων, με βάση τα πρωτόκολλα της Επιτροπής Διαχάραξης ελληνοτουρκικών συνόρων στις 23 Νοεμβρίου του 1926. Οι αποφάσεις αυτής της επιτροπής αποτελούν υλοποίηση της Συμφωνίας της Λωζάννης ως προς την οριοθέτηση των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι εδραία η πεποίθηση, ότι η Τουρκία, θα επανέλθει με υβριδικές απειλές, είτε στον Έβρο, είτε στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εργαλειοποιώντας το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Για αυτό ακριβώς, υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα σχέδια της στρατιωτικής ηγεσία, που μεταξύ άλλων, προβλέπεται και η τοποθέτηση νέων εμποδίων και φραγμάτων στα σύνορα του Έβρου, καθώς επίσης και επέκταση του φράχτη και προς τον νότιο Έβρο.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα