back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα στον Έβρο έδωσε η Άγκυρα, προειδοποιώντας ότι δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στα σύνορα. ‘’ Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις για συνεργασία, η Ελλάδα στις 13 Μαΐου 2020, ξεκίνησε εργασίες ισοπέδωσης εδάφους για κατασκευή φράχτη, παραβιάζοντας τα συμπεφωνημένα χερσαία σύνορά , αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών παραπέμποντας στη συνθήκη του 1926.

Στο μεταξύ, σχετικό δημοσίευμα στον ελληνικό τύπο, που έκανε λόγο για κατάληψη εδάφους στον Έβρο από τουρκικές δυνάμεις, πυροδότησε ένταση στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και ο Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισαν ‘’ντροπή’ την αναπαραγωγή των fake news, όπως χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα, ενώ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προέβει σε διάψευση και ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς του, μίλησε για ‘’έλλειμα στρατηγικής έναντι των τουρκικών δυνάμεων και παλινωδίες στα εθνικά θέματα’’, ενώ με νεότερη ανακοίνωση του ζητά – μεταξύ άλλων – να διευκρινιστεί υπό ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις αποχώρησαν Έλληνες και Τούρκοι από την περιοχή.

Από τη Δευτέρα, 25 Μαίου, επαναλειτουργούν οι εξωτερικοί χώροι καφέ και εστιατορίων. Τα καταστήματα εστίασης που διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους, αναμένεται να λειτουργήσουν το πρώτο 15νθημερο του Ιουνίου, δήλωσε στην τηλεόραση του Mega, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Οι επαγγελματίες της εστίασης που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, αίτηση για περισσότερα τετραγωνικά τραπεζοκαθισμάτων, για μείωση τελών καθώς και για χρήση κοινόχρηστου χώρου.. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου eservices.cityofathens.gr, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet. «Γρήγορα, πρακτικά, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία» όπως γράφει στα social media ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Από την Δευτέρα εξάλλου, χωρίς περιορισμούς θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Συνελήφθη το Σάββατο, στην Κέρκυρα, ο 47χρονος φερόμενος δράστης για την απαγωγή και τον βιασμό μιας 34χρονης, υπηκόου Αλβανίας. Εντοπίστηκε τα ξημερώματα, σε δύσβατη περιοχή της Λευκίμμης, μετά από 14 ημέρες ερευνών, στις οποίες μετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας. Ο αποκαλούμενος ‘’Δράκος της Κέρκυρας” στην προσπάθεια του να διαφύγει έπεσε από χαράδρα 30 μέτρων πάνω από την παραλία του Αγίου Γόρδη με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα, για αυτό και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας. Ο συλληφθείς, είχε καταδικαστεί σε 53 χρόνια κάθειρξης για έξι βιασμούς νεαρών Βρετανίδων, αλλά αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινούν σταδιακά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τη δημιουργία του “Μεγάλου Περιπάτου”. Για κάθε οδό, θα υπάρχουν έγκαιρες και αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων για την διευκόλυνση κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα