back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανταχού παρούσες, δεν επιτρέπουν και δεν ανέχονται την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από κανέναν» διεμήνυσε από την Κάρπαθο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή τις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη. Ο σμηναγός Ηλιάκης έχασε τη ζωή του στις 23 Ιουλίου 2006 όταν ένα από τα τουρκικά αεροσκάφη που είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό FIR, εκτέλεσε επικίνδυνο ελιγμό και προσέκρουσε στο αεροσκάφος του, προκαλώντας την πτώση του και το θανάσιμο τραυματισμό του Έλληνα ήρωα πιλότου.

Τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα στον Έβρο δίνει η Άγκυρα. Σε ανακοίνωσή του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται ότι στη συμφωνία του 1926, δεν αναγράφονται σαφείς συντεταγμένες των συνόρων και ότι έκτοτε η κοίτη του Έβρου, εξαιτίας φυσικών και τεχνητών παραγόντων, έχει αλλάξει σημαντικά. ‘’Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις για συνεργασία, η Ελλάδα ξεκίνησε εργασίες ισοπέδωσης του εδάφους στις 13 Μαΐου 2020 και παραβίασε τα συμπεφωνημένα χερσαία σύνορά μας’’, συνεχίζει η ανακοίνωση και προειδοποιεί ότι ‘’η Άγκυρα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στα σύνορα της’’.

Από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, επαναλειτουργούν οι εξωτερικοί χώροι καφέ και εστιατορίων. Τα καταστήματα εστίασης που διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους, αναμένεται να λειτουργήσουν το πρώτο 15νθημερο του Ιουνίου, δήλωσε στην τηλεόραση του Mega, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Οι επαγγελματίες της εστίασης που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, αίτηση για περισσότερα τετραγωνικά τραπεζοκαθισμάτων, για μείωση τελών καθώς και για χρήση κοινόχρηστου χώρου.. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου eservices.cityofathens.gr, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet. «Γρήγορα, πρακτικά, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία» όπως γράφει στα social media ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Από την Δευτέρα εξάλλου, χωρίς περιορισμούς θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Την ανάγκη της αποτελεσματικής φύλαξης των δικαστικών μεγάρων, τονίζουν με κοινή ανακοίνωσή τους εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την χθεσινοβραδινή εμπρηστική επίθεση στον προαύλιο χώρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Συνελήφθη στην Κέρκυρα, ο 47χρονος φερόμενος δράστης για την απαγωγή και τον βιασμό μιας 34χρονης, υπηκόου Αλβανίας. Εντοπίστηκε τα ξημερώματα, σε δύσβατη περιοχή της Λευκίμμης, μετά από 14 ημέρες ερευνών, στις οποίες μετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας. Ο αποκαλούμενος ‘’Δράκος της Κέρκυρας” στην προσπάθεια του να διαφύγει έπεσε από χαράδρα 30 μέτρων πάνω από την παραλία του Αγίου Γόρδη με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα, για αυτό και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας. Ο συλληφθείς, είχε καταδικαστεί σε 53 χρόνια κάθειρξης για έξι βιασμούς νεαρών Βρετανίδων, αλλά αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια, μεταλλικές λάμες, ναρκωτικά χάπια, αλλά ΚΑΙ ένα αυτοσχέδιο …αποστακτήριο, ένα μπάρμπεκιου με κάρβουνα και έναν ναργιλέ, εντόπισαν οι αρχές κατά τη διενέργεια ελέγχου στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Βρέθηκαν επίσης ηλεκτρικά είδη και εξοπλισμός κουζίνας, επιδαπέδια κλιματιστικά, και πολλά ακόμη.. Διενεργείται πειθαρχική έρευνα σχετικά με την προέλευση και την εισαγωγή τους στο Κατάστημα Κράτησης, ενώ σε βάρος 30 κρατουμένων σχηματίζεται δικογραφία για σωρεία αδικημάτων. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινούν σταδιακά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τη δημιουργία του “Μεγάλου Περιπάτου”. Για κάθε οδό, θα υπάρχουν έγκαιρες και αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων για την διευκόλυνση κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα