back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ακόμα ένας θάνατος από κορονοιό στη χώρα μας. Πρόκειται για γυναίκα 91 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, Αγία Βαρβάρα. Οι νεκροί στη χώρα μας ανήλθαν σε 170.

Για ένα “πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο μετατρέπει τα ξενοδοχεία σε νοσοκομεία” μίλησε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Παναγιώτης Τοκούζης σχολιάζοντας τα πρωτόκολλα που ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμό και θα ισχύσουν σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, ο κ. Τοκούζης τόνισε ότι οι ρυθμίσεις επιβαρύνουν περαιτέρω όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες και υπογράμμισε την ανάγκη οικονομικής στήριξης για μέτρα όπως αυτά που αφορούν στην προμήθεια υγειονομικού υλικού, ή και την εκτύπωση φυλλαδίων με τις απαραίτητες οδηγίες.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Επίχης εξετάζεται η μείωση της προκαταβολής φόρου της τάξεως του 50%, εάν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές θα διαμορφωθούν τον Ιούλιο.

Στο 7,2% δείχνει να σταθεροποιείται το ποσοστό στο οποίο θα κινηθεί η ύφεση για το 2020 σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγιώτη Πετράκη, ο οποίος εκτίμησε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ανεργία θα αυξηθεί κατά 150 χιλιάδες επιπλέον άτομα. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, εκτίμησε ότι το χρέος θα παραμείνει διαχειρίσιμο, στο επίπεδο των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ τοποθέτησε σε βάθος τριετίας την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στην οικονομία.

Σε διάβημα προς την Τουρκία προχώρησε η Αθήνα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Έβρου, με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού.

Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινούν σταδιακά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τη δημιουργία του “Μεγάλου Περιπάτου”. Για κάθε οδό, θα υπάρχουν έγκαιρες και αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων για την διευκόλυνση κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Διεθνή

9.434 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Ρωσία. Στο σύνολο, πλησιάζουν τις 336 χιλιάδες. Το ρωσικό κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού ανέφερε εξάλλου το θάνατο άλλων 139 ανθρώπων με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 3.388.

Καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα