back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στο 7,2% δείχνει να σταθεροποιείται το ποσοστό στο οποίο θα κινηθεί η ύφεση για το 2020 σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγιώτη Πετράκη, ο οποίος εκτίμησε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ανεργία θα αυξηθεί κατά 150 χιλιάδες επιπλέον άτομα.

Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, εκτίμησε ότι το χρέος θα παραμείνει διαχειρίσιμο, στο επίπεδο των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ τοποθέτησε σε βάθος τριετίας την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στην οικονομία.

Εξηγήσεις για τις μειώσεις που τυχόν είδαν κάποιοι συνταξιούχοι αυτόν τον μήνα, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, πρόκειται για φορολογική διευθέτηση η οποία έγινε για να πάρουν αυξήσεις από τις 2 Ιουνίου. «Δεν θα υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις” τόνισε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επαναφέρει τις επικουρικές στο αρχικό ύψος χωρίς περικοπές.

Για ένα “πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο μετατρέπει τα ξενοδοχεία σε νοσοκομεία” μίλησε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Παναγιώτης Τοκούζης σχολιάζοντας τα πρωτόκολλα που ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμό και θα ισχύσουν σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, ο κ. Τοκούζης τόνισε ότι οι ρυθμίσεις επιβαρύνουν περαιτέρω όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες και υπογράμμισε την ανάγκη οικονομικής στήριξης για μέτρα όπως αυτά που αφορούν στην προμήθεια υγειονομικού υλικού, ή και την εκτύπωση φυλλαδίων με τις απαραίτητες οδηγίες.

Εμπρηστική επίθεση λίγο πριν από τη μία τα ξημερώματα στην Ευελπίδων. Οι δράστες κατάφεραν και εισήλθαν εντός του προαύλιου χώρου των δικαστηρίων και πυρπόλησαν 4 αυτοκίνητα, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγει η αστυνομία.

Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινούν σταδιακά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τη δημιουργία του “Μεγάλου Περιπάτου”. Για κάθε οδό, θα υπάρχουν έγκαιρες και αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων για την διευκόλυνση κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Διεθνή

Αυξάνονται οι πιέσεις που δέχεται ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για να παύσει τον στενότερο συνεργάτη του, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος ενώ είχε συμπτώματα κορονοιού, παραβίασε τους περιορισμούς και ταξίδεψε από το Λονδίνο στο πατρικό του σπίτι στην κομητεία Ντέραμ.

Καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα