back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Εξηγήσεις για τις μειώσεις που τυχόν είδαν κάποιοι συνταξιούχοι αυτόν τον μήνα, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑ, πρόκειται για φορολογική διευθέτηση η οποία έγινε για να πάρουν αυξήσεις από τις 2 Ιουνίου. «Δεν θα υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις” τόνισε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επαναφέρει τις επικουρικές στο αρχικό ύψος χωρίς περικοπές.

Ελεύθερες θα είναι από τη Δευτέρα οι μετακινήσεις των πολιτών προς όλα τα νησιά της χώρας. Εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν ότι για την πρώτη ημέρα των ελεύθερων μετακινήσεων οι κρατήσεις των επιβατών είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το εάν η κίνηση αυτή θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.

Στη δημοσιότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας. Τα γενικά στοιχεία περιλαμβάνουν δράσεις όπως τη διαχείριση ενός ύποπτου κρούσματος σε ξενοδοχείο ή τον νέο τρόπο παροχής υπηρεσιών σε κατάλυμα. Αναλυτικά, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Για ένα “πολύ αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο μετατρέπει τα ξενοδοχεία σε νοσοκομεία και επιβαρύνει περαιτέρω όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες” μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Παναγιώτης Τοκούζης. Τόνισε την ανάγκη οικονομικής στήριξης για μέτρα όπως αυτά που αφορούν στην προμήθεια υγειονομικού υλικού, ή και την εκτύπωση φυλλαδίων, με τις απαραίτητες οδηγίες.

Διαψεύδει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο μιλά για νέες αρμοδιότητες στους δήμους, σχετικά με κέντρα υγείας και σχολεία. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει ότι το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων το επεξεργάζεται επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών, η οποία δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της. Όταν το πόρισμά της κατατεθεί στο Υπουργείο, θα υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση και διάλογος με τους αρμοδίους κυβερνητικούς φορείς για να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες νομοθέτησης και εφαρμογής.

Εμπρηστική επίθεση λίγο πριν από τη μία τα ξημερώματα στην Ευελπίδων. Οι δράστες κατάφεραν και εισήλθαν εντός του προαύλιου χώρου των δικαστηρίων και πυρπόλησαν 4 αυτοκίνητα, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγει η αστυνομία.

Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινούν σταδιακά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τη δημιουργία του “Μεγάλου Περιπάτου”. Για κάθε οδό, θα υπάρχουν έγκαιρες και αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων για την διευκόλυνση κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Διεθνή

Με αντίποινα απειλεί η Γαλλία τη Βρετανία μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τζόνσον να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όλους τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό.

Καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα