back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο κυνήγι… τουριστών έχουν επιδοθεί Μεσογειακές χώρες- Σε τροχιά σύγκρουσης Αυστρία – Ιταλία

Διαβάστε επίσης

Μια ακόμα ηλιόλουστη χώρα της Μεσογείου διεκδικεί με αξιώσεις έστω και την ύστατη ώρα «μερίδιο» από την τουριστική αγορά και δεν είναι άλλη από την Ισπανία.

Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 6 Ιουνίου και έχει ήδη διαμηνύσει πως ξένοι επισκέπτες θα παραμένουν προς το παρόν σε 14ημερη καραντίνα… βλέποντας τις κινήσεις των «ανταγωνιστών» της κάθε καλοκαίρι της Ελλάδας, Ιταλίας, Κροατίας και Μάλτας προσπαθεί να «σώσει» την παρτίδα.
Μιλώντας στους FT η υπουργός Περιβάλλοντος και αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ισπανίας, Τερέζα Ριμπέρα τόνισε πως από τη στιγμή που οι Ισπανοί θα μπορούν ελεύθερα να μετακινηθούν εντός της χώρας από τον Ιούλιο, το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και οι ξένοι τουρίστες. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του μέτρου της 14μερης καραντίνας για τους ξένους επισκέπτες.

Αυστρο-ιταλική σύγκρουση
Έντονες αντιδράσεις στους νότιους γείτονές του… προκάλεσε χθες ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς καθώς μέσω twitter έστειλε το μήνυμα ότι η Αυστρία «δεν πρόκειται να ανοίξει τα σύνορά της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σε χώρες που δεν ελέγχουν ακόμα την κατάσταση». Η Ρώμη εξέλαβε το αμένσιοτο tweet ως «αιχμή» εναντίον της. Ο Κουρτς δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη ενόψει καλοκαιριού «να προσφέρει τόσο στους Αυστριακούς όσο και σε ξένους επισκέπτες από ασφαλείς χώρες όπως η Γερμανία το καλύτερο δυνατό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και τη διασκέδαση» αλλά την ίδια ώρα θα ήταν «ανεύθυνο» να ανοίξει τη διασυνοριακή γραμμή στο Brenner.
Για φτηνά κόλπα… έκανε λόγο από την πλευρά της η Ιταλία. «Το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων ως λύση για τον τουρισμό στην Αυστρία μου φαίνεται ως φτηνό κόλπο» δήλωσε χθες ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, Έντζο Αμεντόλα προσθέτοντας ότι η χώρα του συνεργάζεται με την Κομισιόν με στόχο το συντονισμένο «άνοιγμα» των συνόρων «βάσει επιδημιολογικών στοιχείων που θα αποκλείουν μονομερείς αποφάσεις».

«Η απόφαση ενός κράτους – μέλους να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά του θα πρέπει να αφορά όλα τα μέλη της Ένωσης βάσει της ίδιας επιδημιολογικής κατάστασης και αυτή θα πρέπει να είναι μια πλήρης αντικειμενική βάση» δήλωσε στο Politico ο πρέσβης της Ιταλίας στην Ε.Ε, Μαουρίτσιο Μασάρι. Προσέθεσε ότι η Ε.Ε θα πρέπει να αποφύγει «κάθε είδος διάκρισης μεταξύ των κρατών μελών και των πολιτών τους». Ο πρέσβης προσέθεσε ότι «χρειάζεται μια προσέγγιση στη βάση της αλληλεγγύης έως στο τέλος της κρίσης – να είμαστε όλοι μαζί – όχι μόνο με οικονομικούς όρους, αλλά και όρους συμπεριφοράς».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα