back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κολαστήριο ζώων στα Χανιά

Διαβάστε επίσης

Σε άθλιες συνθήκες, σε απόκρημνη περιοχή κοντά στο χωριό Κάντανος, Χανίων, εντοπίστηκαν 17 σκυλάκια, δεμένα με πολύ βαριές αλυσίδες σε βαρέλια, χωρίς τροφή και νερό, από περαστικό άνδρα, ο οποίος ενημέρωσε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων και έγινε αναφορά στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Οι εικόνες που αντίκρισαν οι εθελοντές και η αστυνομία όταν έφτασαν στο ενδεχομένως παράνομο εκτροφείο ήταν σοκαριστικές

Μικρόσωμοι σκύλοι 4-5 κιλών, δεμένοι με πολύ βαριές αλυσίδες, σε βαρέλια, γεμάτοι τσιμπούρια, εξαθλιωμένοι, χωρίς φαγητό και νερό. Μάνα με κουτάβια, σε ένα παράπηγμα, τα κουταβάκια ημιθανή με τσιμπούρια ακόμα και μέσα στα μικροσκοπικά αυτάκια τους και ένα κουφάρι νεκρού σκύλου σε αποσύνθεση, δίπλα σε τόνους σκουπιδιών. Ένα ενήλικο δε μπορούσε να σταθεί στα πόδια του, από την πείνα και την εξάντληση.

Εναντίον της ιδιοκτήτριας του χώρου σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώων και παράνομη εκτροφή προκειμένου να αφαιρεθούν τα ζώα και να επιβληθούν τα νόμιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε νοσοκομείο μετά από τροχαίο ατύχημα ωστόσο η κατάσταση των ζώων δείχνει πως ζούσαν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες για χρόνια.

Έκκληση για βοήθεια

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων καθώς όλα τα ζώα θα χρειαστούν κτηνιατρική περίθαλψη, εμβολιασμούς, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και φιλοξενία. Είναι μικρόσωμα, ημιάιμα πίνσερ, κοκόνια, πομεράνιαν και ένα ημίαιμο ακίτα καθώς και ένα κυνηγόσκυλο. Κάποια εξ αυτών φιλοξενούνται, ήδη, από εθελοντές.

 Όποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά μπορεί να καταθέσει με αιτιολογία «Κάντανος»

Εθνική Τράπεζα, 495/29605328
IBAN: GR80 0110 4950 0000 4952 9605 328
ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC: ETHNGRAAmail paypal:[email protected]

Κολαστήριο ζώων

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα