back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Οι κεραυνοί σάρωσαν την Ελλάδα -Έπεσαν πάνω από 6.700, στο επίκεντρο ο Θερμαϊκός

Διαβάστε επίσης

Άλλαξε ριζικά το τελευταίο 24ωρο σε αρκετές περιοχές της χώρας το σκηνικό του καιρού και το πρώτο κύμα καύσωνα των προηγούμενων ημερών αποτελεί πλέον παρελθόν.

Συγκεκριμένα βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους ήταν ισχυρές σημειώθηκαν έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (21/05) στα ηπειρωτικά και στα βόρεια κυρίως τμήματα του Αιγαίου. Υπενθυμίζεται ότι Χαλκιδική και Πάτρα δοκιμάστηκαν έντονα τις προηγούμενες ώρες από το κύμα κακοκαιρίας.
Εικόνα: Εντονη κεραυνική δραστηριότητα

Μάλιστα, αυξημένη ήταν η ηλεκτρική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα. Οπως αποτυπώνεται στο χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε έως τις 19:40 περισσότερους από 6.700 κεραυνούς, με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στο Θερμαϊκό.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και την Παρασκευή (22/05). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα βορειοδυτικά θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και τα βόρεια μέχρι το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από το απόγευμα.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα