back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίτροπος ΕΕ: Όποιος νομίζει ότι ο κορωνοϊός είναι μόνο ένας κακός εφιάλτης, αυταπατάται

Διαβάστε επίσης

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, επαίνεσε την πρωτοβουλία της Ανγκελα Μέρκελ και του Εμανουέλ Μακρόν για την δημιουργία Ταμείου για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα δώσει σημαντική ανάσα στις χώρες της ΕΕ που έχουν πληγεί από την κρίση. «Η γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για όλους μας”, δήλωσε ο Μπρετόν σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί στο σημερινό φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Όποιος πιστεύει ότι η κρίση του κορονοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κακός εφιάλτης αυταπατάται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισέρχεται σε άγνωστη περιοχή. Γι ‘αυτό χρειαζόμαστε νέα εργαλεία, νέα μέσα και πρέπει να βαδίσουμε σε νέους δρόμους. Γι’ αυτό και χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία θα πρέπει να αφήσουν πίσω τις παλιές διαφωνίες», λέει χαρακτηριστικά στην συνέντευξη.

«Άλλες χώρες δεν έχουν τόσο μεγάλα οικονομικά περιθώρια όσο η Γερμανία για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους. Επομένως, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παρέμβει προκειμένου να διατηρηθεί η εσωτερική αγορά. Αυτό είναι απολύτως προς το συμφέρον της Γερμανίας, ιδίως της αυτοκινητοβιομηχανίας», συμπλήρωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ

Τέλος, ο Τιερί Μπρετόν είπε στην συνέντευξή του ότι ήταν «η επιστημονική, ορθολογική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάλυση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κρίση του κορονοϊού εκείνη η οποία έπεισε την επιστήμονα Μέρκελ. Αναρωτηθήκαμε τι χάλασε και τι πρέπει να επιδιορθωθεί».

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα