back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίθεση Μπορέλ σε Ιράν: Απειλεί την διεθνή ειρήνη ο Χαμενεΐ

Διαβάστε επίσης

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Γιόσεπ Μπορέλ καταδίκασε τις απειλές του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατά του Ισραήλ.

Ο Μπορέλ σε ανάρτησή του στο twitter, τόνισε πως εκτιμά ότι οι δηλώσεις του Χαμενεΐ θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο το κάλεσμα του του ανώτατου ηγέτη του Ιράν για καταπολέμηση του Ισραήλ», έγραψε ο Μπόρελ και πρόσθεσε: «Αυτό συνιστά απειλή για τη διεθνή ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια. Η ασφάλεια του Ισραήλ είναι μείζονος σημασίας και η ΕΕ θα παραμείνει στο πλευρό του».

Την Τρίτη, ο ηγέτης του Ιράν είχε αναφέρει πως «θα υποστηρίζουμε οποιοδήποτε έθνος και οποιαδήποτε ομάδα που αντιτίθεται και πολεμά το σιωνιστικό καθεστώς», καλώντας στην υπεράσπιση των «αγώνων» των Παλαιστινίων για να καθορίσουν το μέλλον τους. Είχε προσθέσει ότι «η φύση του σιωνιστικού καθεστώτος ήταν ασυμβίβαστη με την ειρήνη, καθώς οι σιωνιστές επιδιώκουν να αυξήσουν τα εδάφη τους».

«Η εξάλειψη του σιωνιστικού καθεστώτος δεν σημαίνει την εξάλειψη των Εβραίων, αλλά την εξάλειψη του Ισραήλ», είχε γράψει επίσης ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αποκαλώντας τους σιωνιστές «καρκίνο» και καλώντας στην εκδίωξη των «κακοποιών όπως ο Νετανιάχου», ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα