back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στους 169 ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες οι θάνατοι από κορονοιό στη χώρα μας καθώς έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή ένας άνδρας 79 χρόνων που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή, 12 νέα κρούσματα θετικά στον κορoνοϊό εντοπίστηκαν στον οικισμό των ρομά Νέα Σμύρνη στη Λάρισα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας των τελευταίων ιχνηλατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στον οικισμό, τα δέκα προέκυψαν από τα τελευταία 107 δείγματα που ελήφθησαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ. Τα άλλα δύο άτομα μετέβησαν μόνα τους στο νοσοκομείο λόγω των ανησυχητικών συμπτωμάτων που αισθάνθηκαν και αποδείχτηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό. Πρόκειται για έναν 46χρονο που ήδη νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μία 21χρονη έγκυο, η οποία γέννησε λίγη ώρα μετά στο νοσοκομείο.

Στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, Βαρκελώνη και Μαδρίτη από τη Δευτέρα, προχωρούν σε αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Με αποστάσεις, αντισηπτικά και επαρκή αερισμό στις αίθουσες θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις φέτος, όπως προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών για τον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, γραπτών ή προφορικών, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το πρωί της Παρασκευής.

Στην ΚΥΑ ξεκαθαρίζεται ακόμη ότι η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι προαιρετική, ότι απαγορεύεται η χρήση ανεμιστήρων ενώ τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά. Εν τω μεταξύ την Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων , βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων .

Παραμένουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα έως και αυτή την ώρα στην άνοδο του Κηφισού εξαιτίας τροχαίων που σημειώθηκαν νωρίτερα αλλά και της αυξημένης κίνησης που σημειώνεται απόγευμα Παρασκευής στο ρεύμα εξόδου.

Αρχίζουν τα μέτρα για τον «Μεγάλο Περίπατο» στην πρωτεύουσαμε προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας για τουλάχιστον 3 μήνες. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε ο περιορισμός θα αφορά στο-ιστορικό τρίγωνο της πρωτεύουσας, θα εφαρμόζεται στην Πλάκα, στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς, Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων. Η οδός Σταδίου παραμένει σε κυκλοφορία στο σύνολό της. Αρμόδια αρχή για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων και την επιβολή προστίμου 150 ευρώ, είναι η Δημοτική Αστυνομία. Περισσότερα για τις εξαιρέσεις από τα μέτρα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Ένας επιζων σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, από τη συντριβή αεροσκάφους των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών στο Καράτσι, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. Στο αεροπλάνο, τύπου Airbus A320, επέβαιναν 91 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα.

Διέψευσε κατηγορηματικά μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης ότι τίθεται ζήτημα διαφημιστικής εκστρατείας για το Αιγαίο από κοινού με την Τουρκία απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα περί επικοινωνίας του με τον Τούρκο ομόλογο του.

Στη δέσμευση ότι θα ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης οι ξενοδοχοϋπάλληλοι οι οποίοι δε θα εργαστούν φέτος , προέβη η ΓΓ του υπουργείου Εργασιας Αννα Στρατινακη στη συνάντησή της με μέλη των συνδικάτων εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό.

Η κυβέρνηση θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα δει λιγότερα έσοδα εξαιτίας της μείωσης των δημοτικών τελών, όπως προβλέπεται στην τροπολογία για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στη Βουλή. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για να κρατήσει τη χώρα ασφαλή και να προστατεύσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Το νομοσχέδιο καταψηφίζει το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής επιφύλαξη.

Την αντίθεσή του με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων εξέφρασε ο δημοτικός συνδυασμός Ανοιχτή Πόλη. «Είναι οικονομικά ανορθολογικό να μειώνεις τους μισθούς και να περιμένεις να κρατήσεις την κατανάλωση επειδή θα διπλασιάσεις τον χώρο στα τραπεζοκαθίσματα», τονίζει ο συνδυασμός του Νάσου Ηλιόπουλου.

Ομόφωνα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παραιτήθηκε από τις αναιρέσεις του ελληνικού δημοσίου για την υπόθεση της Μαρφίν μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού. 2,2 εκατομμύρια ευρώ θα λάβουν οι συγγενείς των θυμάτων και όσοι είχαν ασκήσει αγωγές βάσει των αποζημιώσεων που είχαν επιδικασθεί.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιωάννης- Κωνσταντίνος Χαλκιάς, η απόφαση αποτελεί ένδειξη ηθικής δικαίωσης των αθώων θυμάτων.

Στις 21 Οκτωβρίου αναμένεται να εκδικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η υπόθεση για το θάνατο του 33χρόνου Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018 στην οδό Γλάδστωνος, στο Κέντρο της Αθήνας. Στο εδώλιο θα καθίσουν ο κοσμημαπώλης και ο μεσίτης που έχουν κατηγορηθεί για την υπόθεση καθώς και τέσσερις αστυνομικοί. Στους κατηγορούμενους αποδίδεται το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και το μεσημέρι πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα