back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Έντονα καιρικάφαινόμεναασυνήθιστα για την εποχή, αναμένονταισήμερακυρίως στην κεντρική Ελλάδα έως το μεσημέρι με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις βοριάδεςΤα φαινόμενα θαείναι πιο έντονα στηνΚεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τηΘεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Μεγάλη επιχείρηση τη νύχτα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης για τον απεγκλωβισμό νεαρού, που παρασύρθηκε από χείμαρρο. Πενήντα κλήσεις για άντληση υδάτων στην ευρύτερη περιοχή δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Προβλήματα και σε Αριδαία Πέλλας, Κιλκίς και Αμφίπολη Σερρών. Χαλάζι έπεσε σε Πάτρα και Λάρισα. Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στην Κέρκυρα.

Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περισσότερους από 6.700 κεραυνούς, με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στο Θερμαϊκό κόλπο.

Σήμερα ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης την προσεχή Δευτέρα. 

Προβλέπει την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων ατελώς, ενώ θα έχει ισχύ ως το τέλος Νοεμβρίου, αντί για το τέλος του χρόνου, όπως προβλεπόταν αρχικά

Η σχετική τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυστηρές οδηγίες και πρόστιμα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα. 

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας.  21 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες, ενώ 168 είναι οι νεκροί.    

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 332.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 5.100.000, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.  

Οι νεκροί στην Ιταλία μπορεί να είναι 20.000 περισσότεροι από τον μέχρι τώρα απολογισμό των 32.000, σύμφωνα με το Ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ξεπέρασαν τους 1.250 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.Την ίδια ώρα, έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου αποκαλύπτει ότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί περισσότεροι από 35.000 θάνατοι εάν είχαν εφαρμοστεί περιοριστικά μέτρα ακόμη και μια εβδομάδα νωρίτερα.

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από γυναίκα στην Καλλιθέα. Μετά το αρχικό σοκ άρχισε να ανακαλεί στη μνήμη της την στιγμή της επίθεσης. “Μου φάνηκε γνωστό το πρόσωπό της. Νομίζω ότι θα θυμηθώ και θα σας πω”, φέρεται να είπε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στη δεύτερη συνομιλία της με αστυνομικούς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη του Συνδικάτου Τουρισμού και επισιτισμού Αττικής στις 12 έξω από το υπουργείο Εργασίας. Ζητεί μεταξύ άλλων επαναπρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων, επίδομα για όλους τους άνεργους του κλάδου χωρίς προϋποθέσεις και αναστολή πληρωμής λογαριασμών ΔΕΚΟ, φόρων και τραπεζικών δόσεων.

Καταβάλλονται σήμερα από το ΙΚΑ οι συντάξεις Ιουνίου, για τους δικαιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Τη Δευτέρα η πληρωμή των υπολοίπων.

Επίθεση με μολότοφ στη 01:10 μετά τα μεσάνυχτα σε χώρο που χρησιμοποιεί ως υπαίθριο πάρκινγκ η τροχαία Αθηνών στην οδό Σιδηροδρόμων.

Οι δράστες πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ εκ των οποίων εξερράγη η μία, προκαλώντας φθορές σε ένα όχημα.

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα των πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη διεθνή συνθήκη OpenSkies. Να αναθεωρήσουν της στάση τους καλεί τις ΗΠΑ η Γερμανία  ζητώντας παράλληλα από τη Ρωσία να συνεχίσει να την τηρεί πλήρως.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 23 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα