back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της βουλής η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης την ερχόμενη Δευτέρα.  

Η τροπολογία προβλέπει την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων ατελώς, ενώ θα έχει ισχύ ως το τέλος Νοεμβρίου, αντί για το τέλος του χρόνου.  

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πρόσθετου χώρου, τα τέλη χρήσης μειώνονται κατά 50%. 

 

«Κανένα σενάριο και καμία σκέψη για μείωση μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο δεν υπάρχει στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών», διαβεβαίωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας 

 

Την δέσμευση ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση θα βρίσκονται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού τον προσεχή χειμώνα, ανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε χθες το απόγευμα στην πρώτη πρόβα του Εθνικού Θεάτρου για το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.                                              

  

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας.  21 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες, ενώ 168 είναι οι νεκροί.     

  

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 332.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 5.100.000, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.   

Οι νεκροί στην Ιταλία μπορεί να είναι 20.000 περισσότεροι από τον μέχρι τώρα απολογισμό των 32.000, σύμφωνα με το Ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Τις 95.000 πλησιάζουν τα θύματα στις ΗΠΑ. Νεκρό νεογέννητο μόλις δύο ημερών στη Νότια Αφρική. 

  

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου η 34χρονη που δέχθηκε την επίθεση με καυστικό υγρό στην Καλλιθέα.  

Μετά το αρχικό σοκ, η γυναίκα άρχισε να ανακαλεί στη μνήμη της τη στιγμή της επίθεσης.  

“Μου φάνηκε γνωστό το πρόσωπό της. Νομίζω ότι θα θυμηθώ και θα σας πω”, φέρεται να είπεσύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στη δεύτερη ολιγόλεπτη συνομιλία της με αστυνομικούς. 

 

Μεγάλη επιχείρηση τη νύχτα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης για τον απεγκλωβισμό ανθρώπου που παρασύρθηκε από χείμαρρο. Πενήντα κλήσεις για άντληση υδάτων στην ευρύτερη περιοχή δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Προβλήματα και σε Αριδαία Πέλλας, Κιλκίς και Αμφίπολη Σερρών. Χαλάζι έπεσε σε Πάτρα και Λάρισα. Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στην Κέρκυρα. 

Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περισσότερους από 6.700 κεραυνούς, με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στο Θερμαϊκό κόλπο.  

Οι βροχέςοι καταιγίδες και οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και σήμερα, ενώ βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. 

                                                           

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, από μέλη του Συνδικάτου τουρισμού και επισιτισμού Αττικής. Ζητεί μεταξύ άλλων επαναπρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων, επίδομα για όλους τους άνεργους του κλάδου χωρίς προϋποθέσεις και αναστολή πληρωμής λογαριασμών ΔΕΚΟ, φόρων και τραπεζικών δόσεων. 

 

Καταβάλλονται σήμερα από το ΙΚΑ οι συντάξεις Ιουνίου, για τους δικαιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Τη Δευτέρα η πληρωμή των υπολοίπων. 

Νέος σεισμός στην Κρήτη, μεγέθους 4,6 Ρίχτερ, στις 7 παρά 20 το πρωί, με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Ιεράπερας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Στα 4,8 Ρίχτερ μέτρησε το μέγεθος το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Ασθενείς δονήσεις τα ξημερώματα σε Ζάκυνθο και Κάσο. 

 

Σε εξέλιξη επιχείρηση συνεργείων του δήμου Αθηναίων για τον καθαρισμό και την απολύμανση της πλατείας Βικτωρίας.  

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 23 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα