back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Στο επίκεντρο της πανδημίας η Λατινική Αμερική

Διαβάστε επίσης

Η Λατινική Αμερική έχει περάσει στο επίκεντρο του κορονοϊού πλέον, καθώς από την Βραζιλία και οι υπόλοιπες χώρες παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.

Στην Αργεντινή καταγράφηκε ασυνήθιστα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, με τις αρχές να ανακοινώνουν 648 νέα κρούσματα, αριθμό σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο ημερήσιο απολογισμό των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Το 90% των μολύνσεων εντοπίστηκε στο Μπουένος Άιρες και την πυκνοκατοικημένη περιφέρειά του, όπου συνολικά ζουν 14 εκατομμύρια κάτοικοι. Την Τετάρτη είχαν καταγραφεί 474 νέα κρούσματα μόλυνσης, αριθμός που βρισκόταν κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών αλλά ήταν πολύ υψηλότερους των περίπου 300 που εντοπίζονταν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στον κορονοϊό έχει φτάσει τους 416 αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης, την 4η Μαρτίου. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθείείναι πλέον 9.918. Εξ αυτών, 3.032 έχουν ιαθεί.

Η Λατινική Αμερική το τελευταίο τριήμερο συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων και θανάτων, ξεπερνώντας ΗΠΑ και Ευρώπη που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό. Στην χειρότερη θέση είναι η Βραζιλία που μετρά ήδη πάνω από 20.000 θανάτους.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα