back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρωταθλητής στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός

Διαβάστε επίσης

Την οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ, χρίζοντας πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό και επιλέγοντας την παραμονή των Άρη και ΠΑΟΚ.

Στο ΔΣ της λίγκας οι εκπρόσωποι των δεκατεσσάρων ΚΑΕ αποφάσισαν να στέψουν πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό (πρώτος με ρεκόρ 18-2 κι ακολουθεί η ΑΕΚ με 16-4) και να μην υποβιβαστούν Άρης και ΠΑΟΚ.

Οι ομάδες του ΕΣΑΚΕ έδωσαν το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό με ψήφους 13-1, καθώς το «τριφύλλι» ψήφισε «λευκό» μέσω του Μάνου Παπαδόπουλου, γιατί όπως υποστήριξε, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να πάρει τον τίτλο με αυτόν τον τρόπο.

Από εκεί και πέρα τα μέλη της λίγκας συμφώνησαν οι δύο ομάδες που θα ανέβουν από την Α2 να αγωνιστούν κανονικά.

Στο σημείο εκείνο έγινε πολλή κουβέντα για τους όρους που θα πρέπει να πληρούν οι ομάδες και τους οποίους είναι υποχρεωμένες οι ΚΑΕ να ικανοποιήσουν, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Αν για κάποιο λόγο δεν πληρούν τα κριτήρια που τέθηκαν και δεν είναι δυνατή η συμμετοχή τους στην Basket League τότε δεν θα αντικατασταθούν.

Ορισμένα από τα κριτήρια συμμετοχής που τέθηκαν προς ψήφιση είναι: συγκεκριμένες γηπεδικές εγκαταστάσεις, να μην αγωνίζεται ομάδα σε κλειστό κάτω των 1.500 θέσεων, κατώτατο συνολικό μπάτζετ 800.00 ευρώ (παίκτες, προπονητές, εφορίες, ταξίδια, ιατρική περίθαλψη κλπ), κατάθεση εγγυητικής επιταγής 200.000 ευρώ (αντί 60.000 που ήταν μέχρι τώρα), να περάσουν οι παρατηρητές διαιτησίας από την ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ και να υπάρχει οικονομική συνέπεια (να μην χρωστάνε από προηγούμενες σεζόν και αφαίρεση βαθμών αν χρωστούν περισσότερους από 2 μήνες). Το τελευταίο πάντως είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για πολλές ομάδες, καθώς υπάρχουν πολλά ban σε αρκετές ομάδες και θα απαιτηθούν πολλά χρήματα για να τακτοποιηθούν άμεσα αυτές οι εκκρεμότητες.

Σημαντικές αντιρρήσεις υπήρξαν και για το ύψος του συνολικού μπάτζετ (800 χιλ. ευρώ). Από πολλές ομάδες κρίθηκε δυσθεώρητο αν και αποτελεί το νούμερο το οποίο θα χρειαστεί να δαπανηθεί συνολικά για τη λειτουργία της ΚΑΕ όλη τη χρονιά.

Συγκεκριμένα ετέθη το θέμα των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού και τις απώλειες που έχουν όχι μόνο οι χορηγοί νυν και μελλοντικοί, αλλά ακόμα και οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ!

Όλα τα παραπάνω κριτήρια αποτελούν προτάσεις τις οποίες θα πρέπει να επεξεργαστούν οι ΚΑΕ και θα κληθούν να τα ψηφίσουν στο επόμενο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ την επόμενη εβδομάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για όλα όσα θα αποφασιστούν χρειάζεται η επικύρωση της ΕΟΚ και εκεί αναμένεται να υπάρξει αρκετή συζήτηση, ειδικά για το θέμα των παρατηρητών διαιτησίας. Στο μεταξύ κατατέθηκε πρόταση για Super Cup με τις τέσσερις πρώτες ομάδες στην αρχή της νέας σεζόν.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα