back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Πέτρος Βάης στον Αθήνα 9.84: ««Η τέχνη μας στήριξε όλον αυτόν τον καιρό και απαντάμε και εμείς στηρίζοντας την τέχνη»

Διαβάστε επίσης

Συνέχεια στον αγώνα τους δίνουν σήμερα καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού».

Τη συμπαράσταση του εξέφρασε μέσω του Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου Ελεωνόρα Ορφανίδου, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πέτρος Βάης.

«Η τέχνη μας στήριξε όλον αυτόν τον καιρό και απαντάμε και εμείς στηρίζοντας την τέχνη. Μέσα από τη δουλειά των καλλιτεχνών προχωρά η διαπεδαγώγηση όλων μας, διαμορφώνονται συνειδήσεις. Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ο Δήμος πήρε από την αρχή πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε να στηριχτούν οι καλλιτέχνες».

Προγραμματισμός για χειμώνα

«Για την τέχνη έρχεται ένα δύσκολο καλοκαίρι και ένας ακόμα δυσκολότερος χειμώνας.
Είμαστε στη διαδικασία συζητήσεων με το Δήμο, σε όλα τα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου και με τους υπαλλήλους μας που έχουν μεγάλη εμπειρία.  Καταρτίζουμε λοιπόν προγράμματα για τον χειμώνα τα οποία πρέπει να είναι ευέλικτα, με λίγους συντελεστές, έτσι ώστε να μπορούμε να παρουσιάζουμε παραστάσεις που να δίνονται σε κάθε γειτονιά σε κάθε σχολείο σε όλα τα ιδρύματα».

Πορεία Διαμαρτυρίας

Με το ταλέντο που διαθέτουν οι καλλιτέχνες, ο Σύλλογος μουσικών που υπάρχει στη Πάτρα αποφάσισε, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο, να κάνουν εκδήλωση στην οποία συμπαραστεκόμαστε, τόσο ο Δήμος και όσο και το ΔΗΠΕΘΕ.

Με την διαμαρτυρία αυτή παρουσιάζουν τα προβλήματα τους, θέλουν να στείλουν το μήνυμά τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο ηθοποιός, ο καλλιτέχνης, είναι από τις ομάδες εκείνες που πραγματικά θίγονται από αυτά τα μέτρα.

«ΑΘΗΝΑ 9.84»- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα