back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μ. Κόνσολας στον Αθήνα 9.84: «Οι αφίξεις θα ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουλίου»

Διαβάστε επίσης

«Οι αφίξεις θα ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουλίου» αποκάλυψε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Κατερίνα Παπαβασιλείου ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

Ανέφερε πως «στη χώρα μας η αρχή θα γίνει από ασφαλείς χώρες,από χώρες δηλαδή που έχουν την ίδια συχνότητα κρουσμάτων και αντιμετώπισαν το πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο και είχαν το ίδιο αποτέλεσμα».

«Σε καμία περίπτωση -όπως είπε- δεν διακινδυνεύουμε την ανεξέλεγκτη είσοδο ανθρώπων που δεν εχει καταλαγιάσει στη χώρα τους η πανδημία».

«Η ελληνική κυβέρνηση», όπως είπε ο κ Κόνσολας, «είχε τα αντανακλαστικά από την πρώτη στιγμή και προσπάθησε να προωθήσει την ιδέα στα Ευρωπαϊκά όργανα αποφάσεων προκειμένου να υπάρχει ένα ενιαίο πρωτόκολλο ασφαλούς εισόδου και ασφαλούς διαμονής διέλευσης σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων του τουρισμού,ωστόσο η Ευρώπη δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά».

«Σήμερα συζητάμε και αύριο αποφασίζουμε στην Ολομέλεια ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται η πρότασή μας για κανόνες ασφαλούς διαβίωσης και διέλευσης».

«Είναι η πρώτη φορά στον εθνικό σχεδιασμό που θα υπάρξει ένας κανόνας,ένα πλαίσιο για τα ζητήματα που αφορούν εργαζομένους στον τουρισμό αλλά και στους επισκέπτες».

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα