back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Μυρσίνη Ζορμπά στον Αθήνα 9.84: «Δεν είναι αναξιοπαθούντες οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό»

Διαβάστε επίσης

Τη θέση ότι παραμένει ανοικτό το πεδίο διαλόγου για την αντιμετώπιση του προβλήματος από τον κορονοιό στον καλλιτεχνικό κόσμο, διατύπωσε στον Αθήνα 9.84, η τέως  ΥΠΠΟ, Μυρσίνη Ζορμπά.

*ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Μιλώντας στον Κώστα Ράπτη, επεσήμανε τον ενισχυμένο στο εξής ρόλο της τεχνολογίας στην Τέχνη, λόγω κορονοιού. «Αλλαξαν πολλά, όπως η σχέση με την τέχνη και τα μουσεία, με τον αποκλεισμό της φυσικής παρουσίας. Διαφοροποιήθηκαν τα χωρικά όρια, μειώνονται τα ταξίδια και αρχίζουμε να συνδυάζουμε τεχνολογίες με βιώματα. Θα πάψει όμως να αποτελεί νοσταλγία η φυσική μας παρουσία, γιατί θα επιστρέψουμε στα μουσεία και στους καλλιτεχνικούς χώρους, αλλά θα είναι σημαντικός ο ρόλος της τεχνολογίας στην τέχνη» είπε.

*ΔΙΕΥΡΥΝΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ  ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ
Επ ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Πολιτισμού, ανέδειξε τη διεύρυνση του κοινού της Τέχνης- λόγω κορονοιού και lockdown- «με τη συμμετοχή πχ στις διαδικτυακές συναυλίες, στις οποίες έχουν πλέον πρόσβαση οι νεότερες ηλικίες.», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

*ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ
Ειδική ήταν η αναφορά της κυρίας Ζορμπά στις διεκδικήσεις και τον ρόλο των εργαζομένων στον Πολιτισμό. «Είναι μια στρατιά ανθρώπων που δεν δουλεύουν μόνον μπροστά στα φώτα. Να δούμε το ρόλο, την κοινωνική τους προσφορά και τον μεσαίωνα στα εργασιακά τους. Να δούμε και τις χορηγίες από τα ιδρύματα. Δεν είναι αναξιοπαθούντες αλλά άνθρωποι με πολιτικό κριτήριο και ουσιαστικά υπέβαλαν υπεύθυνα αυτά τα ζητήματα στο ΥΠΠΟ, λόγω κορονοιού, αναδεικνύοντας το πρόβλημα τους ώστε να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ με μεγάλη καθυστέρηση. Στη Γερμανία πχ, δόθηκε μέσα σε 4 μέρες.» κατέληξε η τέως ΥΠΠΟ.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα