back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Εφη Αχτσιόγλου στον Αθήνα 9.84: «Οχι μόνον ανεπαρκής, αλλά και στρατηγικά εσφαλμένη η κυβερνητική πολιτική στην οικονομία».

Διαβάστε επίσης

Κριτική στα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, άσκησε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου, μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για το πακέτο στήριξης των 24 δισ. με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Είναι μια στρατηγική μη αντιμετώπισης της τεράστιας οικονομικής κρίσης, με διάλυση της εργασίας και μια εξαιρετικά ανεπαρκή παρέμβαση στις επιχειρήσεις.» σχολίασε στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο.

Δήλωσε αντίθετη στο κυβερνητικό δόγμα για επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, επισημαίνοντας ότι «στην πραγματικότητα διευρύνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας, καθώς πρόκειται για επιδοτούμενη ανεργία με 538 ευρώ το μήνα. Οι συμβασιούχοι μπαίνουν σε ανεργία, χωρίς να καταγράφονται ως άνεργοι και -τεχνητά- δεν φαίνεται η αύξηση της ανεργίας, που όμως υπάρχει.»

Σε ερώτηση για την εκ περιτροπής εργασία, έκανε λόγο για οριζόντια μείωση μισθού 20%. «Οσοι παραμείνουν στην εργασία θα έχουν μείωση μισθού 20%. Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν αυτή την κρίση με μείωση μισθών που παραπέμπει στο 2 ο μνημόνιο.» Αναφερόμενη, τέλος η κυρία Αχτσιόγλου, στο περιστατικό με την ψήφο του βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη στην διαδικασία διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου, έκανε λόγο για τεράστιο φιάσκο.«Είναι η πρώτη φορά που το πολιτικό σύστημα αντί να βοηθά στην διερεύνηση ενός σκανδάλου κάνει τα πάντα να θολώσει το τοπίο. Αστεία υπόθεση η δήθεν σκευωρία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, οι τοποθετήσεις της Εφης Αχτσιόγλου:

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Είναι όχι μόνον ανεπαρκής, αλλά και στρατηγικά εσφαλμένη. Θα έπρεπε να έχει προχωρήσει με ένα εμπροσθοβαρές πακέτο, άμεσης ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων, πράγμα που δεν έκανε, αλλά αντίθετα χρησιμοποίησε ελάχιστα ποσά.»

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Να σταματήσει άμεσα αυτό το καθεστώς. Αν υπάρχουν ακόμη επιχειρήσεις σε αναστολή εργασίας, όπως ξενοδοχεία- γυμναστήρια – εκεί να υπάρξει πλήρη κάλυψη του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος. Εκεί που ξεκινάει η επιχείρηση θα πρέπει να υπάρχει επιδότηση από το κράτος, να αναπληρώνονται οι μισθοί 100% και να μην μεταβάλλονται οι σχέσεις εργασίας.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
«Είναι ένα πρόγραμμα χρήση του οποίου μπορούν να κάνουν τελικά μόνον λίγες επιχειρήσεις και που στην πραγματικότητα αποτελεί έναν δανεισμό. Δεν είναι μια άμεση ενίσχυση με την μορφή ρευστού χρήματος».

*ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΥΡΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ.
«Σε μια πανδημία είναι λογικό ο κόσμος να στρέφεται στην κυβέρνηση, διότι δίνει οδηγίες για αντιμετώπιση της καθημερινότητας και εύλογα προκαλείται συσπείρωση.
Η σωστή κυβερνητική διαχείριση αφορούσε την απόφαση να ακολουθηθούν οι οδηγίες των ειδικών και σε αυτό υπήρξε εξ αρχής συναίνεση από την αντιπολίτευση. Εκεί ήταν η σωστή διαχείριση και μέχρι εκεί ήταν και η συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη δεύτερη φάση που διανύουμε, τα ζητήματα αφορούν κυρίως την οικονομία και τα πράγματα θα αλλάξουν, δεδομένης της επισφάλειας στην αγορά.»

*ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
«Δεν έχει σχεδιαστεί ουσιαστική στρατηγική. Οι φορείς των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα δεν έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο να πατήσουν. Ανακοινώθηκε μείωση του ΦΠΑ, το πρόβλημα όμως είναι η άμεση ενίσχυση που δεν έρχεται και εκείνοι δεν μπορούν να βάλουν το κλειδί να ανοίξουν. Χρειάζεται ένα ισχυρό πακέτο εσωτερικού τουρισμού που δεν το ακούσαμε»

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
«Εξελίσσεται σε ένα τεράστιο φιάσκο- είναι η πρώτη φορά που το πολιτικό σύστημα αντί να βοηθά στην διερεύνηση ενός σκανδάλου κάνει τα πάντα να θολώσουν το τοπίο αυτό. Αστεία υπόθεση της δήθεν σκευωρίας έχουν μετέλθει όλων των ειδών ευφυών κατασκευασμάτων προκειμένου να μην φανεί στον κόσμο ότι εδώ δεν υπάρχει καμία σκευωρία.»

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα