back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένα γαστρονομικό, και όχι μόνο, ταξίδι στο Κεφαλόβρυσο της Αργολίδας

Διαβάστε επίσης

«Το πρώτο σπίτι του Ελληνικού φαγητού» ένα στέκι για φαγητό αλλά και την διοργάνωση δράσεων για την ανάδειξη και προβολή της ελληνικής γαστρονομίας δημιούργησαν στο Κεφαλόβρυσο Αργολίδας, τα μέλη της περιβαλλοντικής διαπολιτισμικής οργάνωσης «Πύλη Ελληνικού Πολιτισμού-Ελληνικά Μονοπάτια».

Η λειτουργία του εστιατορίου ξεκινάει 25 Μαΐου 2020, με πιάτα ημέρας, ελληνικό καφεδάκι, αναψυκτικά, ποτά, κρατήσεις και αποστάσεις.

 Κεφαλόβρυσο Αργολίδας

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού του τόπου μας, των τοπικών προϊόντων και η αναβίωση της γευστικής μνήμης, πάντα σε συνεργασία με τη φύση, χωρίς να την καταστρέφουμε. Είμαστε ένα σωματείο βιώσιμου τουρισμού», επισημαίνει στον Αθήνα 9.84, ο ιδρυτής και εμπνευστής του εγχειρήματος, σεφ Παναγιώτης Κοκκάλας. «Εδώ και 3,5 χρόνια ετοιμάζουμε «Το πρώτο σπίτι του Ελληνικού φαγητού», πλέον είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε και σας περιμένουμε να γευτείτε τα ιδιαίτερα προϊόντα του τόπου μας. Το δε σημείο, που βρισκόμαστε είναι ιστορικό. Εκεί υπήρχε στην αρχαιότητα ναός κάθαρσης ανδρών».

 Κεφαλόβρυσο Αργολίδας

Οι επόμενοι στόχοι

Στον χώρο, σε δεύτερο στάδιο, θα πραγματοποιούνται:

  • Μαθήματα μαγειρικής και προβολή τοπικών -ελληνικών προϊόντων μέσω τηλεοπτικών εκπομπών και live streaming με γνωστούς μάγειρες για ανάδειξη και προβολή της ελληνικής διατροφής κ γαστρονομίας.
  • Παραχώρηση χώρου για ιδιωτικές εκδηλώσεις όπως γάμους βαπτίσεις γενέθλια κ.α.
  • Σεμινάρια εστιατόρων – food & beverage -παραχώρηση του χώρου για εκπαίδευση προσωπικού τους- ή δημιουργία νέου καταλόγου τους , ώστε να μην απασχολούν την κουζίνα τους, προώθηση της επιχείρησής τους -παραδοσιακού πιάτου που αντιπροσωπεύει την εκάστοτε επιχείρηση.
  • Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων-φεστιβάλ με άλλους συλλόγους εσωτερικού ή εξωτερικού.
  • Λιανική πώληση άλλων τοπικών προϊόντων.
  • Ανάδειξη ορεινού όγκου Αργολίδας μέσω βιώσιμου τουρισμού υπαίθρου και διάφορων συναφών δραστηριοτήτων.
  • Προώθηση Εθελοντισμού.

 Κεφαλόβρυσο Αργολίδας

Το Κεφαλόβρυσο είναι οικισμός του νομού Αργολίδας, 46 χλμ. ΒΔ του Ναυπλίου σε υψόμετρο 770 μέτρων και έχει 142 κατοίκους.

Οι επισκέπτες εκτός από τα παραδοσιακά εδέσματα κάτω από τον πλάτανο και δίπλα στα τρεχούμενα νερά, μπορούν να απολαύσουν το περπάτημα στα στενά δρομάκια του όμορφου χωριού ή στις όχθες του μυθικού Ινάχου ποταμού και να κολυμπήσουν στη βάθρα του. Να επισκεφθούν τον ανακαινισμένο νερόμυλο του χωριού και να εξερευνήσουν στους υπόλοιπους εγκαταλειμμένους κρυμμένους νερόμυλους, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση. Επίσης να επισκεφθούν και τα γειτονικά πανέμορφα χρονιά (Φρουσούνα, Σκοτεινή, Άνοιξη, Νεμέα) κάνοντας μια κυκλική εναλλακτική διαδρομή οδικώς.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:

Τσιρίκου Σταυρούλα  +306933051333

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα