back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Covid-19: Συνεχίζει να θρηνεί εκατοντάδες θύματα η Βραζιλία

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 888 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού και σχεδόν 20.000 κρούσματα σε 24 ώρες.

Πλέον, το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί φτάνει τους 291.579, ενώ ταυτόχρονα ο αριθμός των θυμάτων της χώρας των 210 εκατομμυρίων κατοίκων, ανέρχεται σε 18.859 νεκρούς.

Η πορεία της πανδημίας χειροτερεύει και η χώρα της Λατινικής Αμερικής ενδέχεται σύντομα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τη Ρωσία. Τη Δευτέρα, η Βραζιλία έγινε η χώρα με τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο. Την Τρίτη, κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων μέχρι σήμερα — 1.179 — που ξεπέρασε για πρώτη φορά τους χίλιους.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου επικρίνεται από πολλούς για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση, καθώς τάσσεται επίσης υπέρ της γενίκευσης της χρήσης του ανθελονοσιακού φαρμάκου χλωροκίνη για την θεραπεία του κορονοϊού παρά το ότι δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του και παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών ότι μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι από τις παρενέργειες. Χθες το υπουργείο Υγείας εξέδωσε νέα οδηγία που προβλέπει ευρύτερη χρήση της χλωροκίνης σε ασθενείς σε ελαφριά κατάσταση.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας στρατηγός Εντουάρντου Παζουέλου ενέκρινε το νέο πρωτόκολλο, οι ασφυκτικές πιέσεις του αρχηγού του κράτους για την έγκριση του οποίου εξώθησαν δύο υπουργούς Υγείας σε παραίτηση. «Βρισκόμαστε σε πόλεμο», επιχειρηματολόγησε μέσω Twitter ο Μπολσονάρου, προσθέτοντας πως θα ήταν «χειρότερη από την ήττα» η «ντροπή» αν «δεν δώσουμε μάχη».

Το Περού δεύτερο σε κρούσματα κορονοϊού στην Λατινική Αμερική

Στο Περού, τη χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στη Λατινική Αμερική μετά τη Βραζιλία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 3.000 και τα κρούσματα τα 100.000.

Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται πλέον σε 3.024 και αυτός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 104.020, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Οι θάνατοι και τα κρούσματα μόλυνσης έχουν τριπλασιαστεί από την 30ή Απριλίου, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα