back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Ο Τριντό δηλώνει πως φορά μάσκα μόνο όταν βρίσκεται κοντά σε άλλους

Διαβάστε επίσης

Ο Τζάστιν Τριντό δήλωσε ότι φοράει μάσκα κάθε φορά που δεν μπορεί να τηρήσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά τόνισε πως σέβεται τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών και φορά προστατευτική μάσκα όταν βρίσκεται σε κλειστούς χώρους και σε απόσταση πολύ κοντινή με άλλα πρόσωπα. Δεν ανέφερε όμως άλλες περιπτώσεις.

«Οταν κυκλοφορώ στους διαδρόμους του κοινοβουλίου ή πηγαίνω στο γραφείο μου ή βρίσκομαι κοντά σε άλλους, επιλέγω να φοράω μάσκα», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί στην Οτάβα για την πανδημία. «Θα φορέσω μάσκα όταν θα πάω στο κοινοβούλιο ο ίδιος σήμερα για τη συνεδρίασή μας. Μόλις καθίσω στη θέση μου και σε απόσταση δύο μέτρων από όλους, θα τη βγάλω για να συμμετάσχω στην κοινοβουλευτική συζήτηση. Αυτό έχω επιλέξει να κάνω όταν βρίσκομαι σε κίνηση, διότι είναι πιθανόν να βρεθείς σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων από κάποιον άλλο», σημείωσε.

Ο Τζάστιν Τριντό εθεάθη να φοράει μάσκα για πρώτη φορά πριν από δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια μιας τελετής σε στρατιωτική βάση στο Οντάριο προς τιμή των έξι μελών των ενόπλων δυνάμεων του Καναδά που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στη Μεσόγειο. «Ενθαρρύνω τους Καναδούς να σκέφτονται πώς μπορούν να προστατευτούν και να προστατεύσουν τους άλλους εφαρμόζοντας τις συστάσεις δημόσιας υγείας».

Σήμερα, η Εθνική Αρχή Δημόσιας Υγείας του Καναδά συνέστησε για πρώτη φορά επισήμως τη χρήση της μάσκας ή την κάλυψη του προσώπου σε όλες τις καταστάσεις, όπου είναι αδύνατη η τήρηση των αποστάσεων, ιδίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τα εμπορικά καταστήματα. Ο Καναδάς έχει καταγράψει περισσότερους από 6.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό και 80.000 κρούσματα.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα