back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για την διεύρυνση του αριθμού των αδικημάτων στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου ψηφίζει σήμερα η Βουλή

Διαβάστε επίσης

Σύσταση εγκληματικής συμμορίας, εκβιασμοί και δωροληψία είναι κάποια από τα κακουργήματα που αναμένεται να προσθέσει, στο κατηγορητήριο κατά του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η Ολομέλεια της Βουλής στην σημερινή της ψηφοφορία.

Η απόφαση για διεύρυνση του αριθμού των αδικημάτων που διερευνά η Προανακριτική σχετικά με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, αναμένεται  να ληφθεί με πλειοψηφία  από τη μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί και από την οποία θα απόσχουν, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελλ. Λύση, καθώς και το ΜέΡΑ25, το οποίο εξαρχής δεν μετέχει στη διαδικασία.

Η χθεσινή συζήτηση επί της προτάσεως τριάντα βουλευτών της Ν.Δ. για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, διεξήχθη σε κλίμα πόλωσης με παρέμβασητου ίδιου του τέως αναπληρωτή  υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε  “εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του”. Ο  προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «φιάσκο» το οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να νομιμοποιήσει. Ο κ Τσίπρας μίλησε για το μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής επιτροπής από συστάσεως του ελληνικού κράτους και προανήγγειλε ότι το κόμμα του δεν θα μετάσχει στην σημερινη ψηφοφορία, για να μην νομιμοποιήσει αυτό το φιάσκο .

Η ομιλία του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το παρακάτω σχόλιο της ΝΔ “Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή. Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο;Ίσως το γεγονός ότι δύο Υπουργοί του “συζητούσαν”, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις ” καταλήγει το σχόλιο.

Η σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια αφορά στην πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για την επέκταση του διερευνητικού καθήκοντος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η αρχική εντολή που έλαβε η ειδική επιτροπή, από την Ολομέλεια, τον περασμένο Οκτώβριο, ήταν να διερευνήσει ενδεχόμενη ποινική ευθύνη, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, για αδικήματα που ενδεχομένως έχουν τελεστεί από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, και συγκεκριμένα για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση.

Οι 30 βουλευτές της ΝΔ υπέβαλαν πρόταση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου  βασιζόμενοι στις καταθέσεις της αντεισαγγελέως Εφετών Ελένης Ράικου, του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή αλλά κυρίως από τις καταθέσεις της πρώην εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Αθανασίου και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Εφόσον η Ολομέλεια λάβει απόφαση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, δεν θα συγκροτηθεί νέα επιτροπή, αλλά η προκαταρκτική εξέταση των νέων αδικημάτων θα ανατεθεί στην υπάρχουσα.

Newsroom Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα