20.1 C
Athens
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Συντονισμένα βήματα για ασφαλή ταξίδια – Τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΞ Ε.Ε – Δυτ. Βαλκανίων

✚ ΑΘΗΝΑ

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης κλείνει τα 2 και το γιορτάζει

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης κλείνει, φέτος, 2 χρόνια και το Impact Hub Athens προσκαλεί τους Αθηναίους σε μια γιορτή με πλούσια ατζέντα δράσεων, με...

Gas Mystery στο Γκάζι

Ένα καινοτόμο και συναρπαστικό escape game για οικογένειες και παιδιά από 8 ετών, παρουσιάζει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Από 23 Οκτωβρίου 2020 γονείς και...

Bazaar Προσφοράς για μοναχικούς ασθενείς στο Σεράφειο

Με σύνθημα «Για να σταθείς και εσύ δίπλα στα παιΔΙΑ και τους ενηλίΚΟυς ασθενείς στα ΝοσοκομεΙΑ της Αττικής» η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων»...

Εικαστική έκθεση αφιερωμένη στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας στο Σεράφειο

Δυόμισι χιλιάδες από χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας Μαρμάρινες δημιουργίες και πίνακες ζωγραφικής Τήνιων και Σαλαμινίων καλλιτεχνών συνθέτουν την έκθεση με τίτλο «Από την...

Δήμος Αθηναίων: Νέα εποχή για την ανακύκλωση – 27 σύγχρονα απορριμματοφόρα και 4.000 κάδοι ανακύκλωσης

Σε ριζική ανανέωση και ιδιαίτερα σημαντική ενίσχυση του εξοπλισμού ανακύκλωσης στην πόλη προχωρά, μετά από 15 χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον...

Σε κοινή δήλωση 10 βασικών σημείων με την οποία δεσμεύονται να συνεχίσουν την εμβάθυνση της συνεργασίας τους προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού με μέτρα, που θα προσανατολίζονται και στην ανάκαμψη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων προχώρησαν την Τρίτη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας και όλων των Δυτικών Βαλκανίων.

Η τηλεδιάσκεψη διοργανώθηκε ύστερα από κοινή πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Νίκολα Ντιμιτρόφ με τη συμμετοχή και του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, Όλιβερ Βάρελι και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η εν λόγω πρωτοβουλία έγινε σε συνέχεια της Διάσκεψης της Θεσσαλονίκης του περασμένου Φεβρουαρίου με στόχο, όπως αναφέρεται, να διερευνηθούν τρόποι αντιμετώπισης και ελαχιστοποίησης των συνεπειών των μέτρων περιορισμού, που επιβλήθηκαν μέσω και της οικονομικής στήριξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και να καθορισθούν τα επόμενα βήματα στην πορεία προς την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα πάντα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ανάμεσα σε άλλα οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να επιταχυνθεί ο συντονισμός και η συνεργασία προκειμένου να μειωθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο κοινωνικός και οικονομικός αντίκτυπος της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Συμφωνήθηκε η καθιέρωση μιας τακτικής και ενισχυμένης συνεργασίας μεταξύ των επιδημιολόγων και των ειδικών σε θέματα δημόσιας υγείας θα έχει πραγματική προστιθέμενη αξία για τον συνολικό περιορισμό της πανδημίας και την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης της. Η εν λόγω συνεργασία θα μπορούσε να ενισχύσει όπως επισημαίνεται η δημιουργία ενός περιφερειακού δικτύου νοσοκομείων μονάδων υγειονομικής περίθαλψης που θα συνεργάζονται προκειμένου να θεραπεύσουν ασθενείς με τη νόσο COVID-19.

Σε ό,τι αφορά τις μεταφορές συμφωνήθηκε ένα συντονισμένο πλαίσιο για την αποκατάσταση τους παράλληλα και με τον πρωτοβουλία της Κομισιόν μέσω των «Πράσινων Λωρίδων» κυκλοφορίας που θα βελτιώσει σημαντικά τη προσβασιμότητα εντός των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και μεταξύ ΕΕ και Δυτικών Βαλκανίων με σταδιακή άρση όλων των μη απαραίτητων εμποδίων, που επηρεάζουν τη ροή εμπορευμάτων και επιβατών. Η άρση των μέτρων και το άνοιγμα των συνόρων θα είναι μια σταδιακή διαδικασία που θα βασίζεται σε επιδημιολογική αξιολόγηση και θα γίνει με συντονισμένο τρόπο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών κατέληξαν σε ό,τι αφορά τον τουρισμό πως χρειάζεται μια συντονισμένη διαδικασία και τακτική διασυνοριακή επικοινωνία προκειμένου να αποκατασταθεί η τουριστική δραστηριότητα.

Χαιρετίστηκε επίσης η ενεργοποίηση από πλευράς Ε.Ε πακέτου ύψους 3,3 δις ευρώ προς όφελος των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Συγκεκριμένα οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν τα παρακάτω:

1. Η υπάρχουσα στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων απέδειξε τη θεμελιώδη αξία της όταν ξέσπασε η πανδημία COVID-19, κατά τη διάρκεια της οποίας συνεργαστήκαμε στενά. Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε ενότητα και αλληλεγγύη και θα επιταχύνουμε το συντονισμό και τη συνεργασία μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πανδημία και να μειώσουμε, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τον εκτεταμένο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο του στην περιοχή μας.

2. Χαιρετίζουμε θερμά την απόφαση της ΕΕ να ενεργοποιήσει ένα σημαντικό οικονομικό πακέτο 3,3 δισεκατομμυρίων και πλέον Ευρώ, προς όφελος των Δυτικών Βαλκανίων, που στόχο έχει να αντιμετωπίσει την κρίση COVID-19 και να συμβάλλει σημαντικά στην άμεση συνολική κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη. Καθώς η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια θα τονώσει τις οικονομίες και θα προωθήσει τις άκρως αναγκαίες επενδύσεις στην περιοχή, οι εταίροι των Δυτικών Βαλκανίων θα συνεχίσουν να προωθούν και να υλοποιούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε βασικούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και δραστηριότητας της περιοχής, κυρίως του τουρισμού, των μεταφορών και της υγείας.

3. Καθώς τώρα βρισκόμαστε πιο κοντά στο να ελέγξουμε την εξάπλωση του ιού, η αντικατάσταση των οριζόντιων περιορισμών με πιο στοχευμένα μέτρα, θα επιτρέψει την ανάκαμψη της οικονομίας και την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης και των εξαιρετικά αρνητικών κοινωνικών επιπτώσεών της. Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρετίζουμε την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να «προωθήσει τη συμμετοχή της περιοχής στην εφαρμογή του Κοινού της Ευρωπαϊκού Οδικού Χάρτη προς την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της COVID-19». Πέρα από τη δέσμευση που ανέλαβε η ΕΕ να στηρίξει οικονομικά τα Δυτικά Βαλκάνια «κατά την μετά COVID-19» ανάκαμψη τους, η ενίσχυση της συνδεσιμότητας και η καλύτερη πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ θα πρέπει να περιλαμβάνονται μεταξύ των βασικών στοιχείων που θα χαράξουν τον δρόμο για μια πιο ενισχυμένη οικονομική ενσωμάτωση μεταξύ της περιοχής και της ΕΕ.

4. Όσον αφορά τον ζωτικό τομέα της υγείας, η καθιέρωση μιας τακτικής και ενισχυμένης συνεργασίας μεταξύ των επιδημιολόγων και των ειδικών σε θέματα δημόσιας υγείας θα έχει πραγματική προστιθέμενη αξία για τον συνολικό περιορισμό της πανδημίας και την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης της. Η εν λόγω συνεργασία θα μπορούσε να ενισχύσει τη δημιουργία ενός περιφερειακού δικτύου νοσοκομείων και μονάδων υγειονομικής περίθαλψης που θα συνεργάζονται προκειμένου να θεραπεύσουν ασθενείς με τη νόσο COVID-19. Ειδικοί και επαγγελματίες της υγείας θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με την ανάπτυξη υγειονομικών πρωτοκόλλων για ξενοδοχεία και καταλύματα και θα εξετάσουν τα κριτήρια, καθώς και για την ασφαλή και σταδιακή επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας.

5. Αναφορικά με τις μεταφορές, ένα συντονισμένο πλαίσιο για μια ασφαλή αποκατάσταση των μεταφορών και της συνδεσιμότητας σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διασφαλίσει την «ταχεία ροή εμπορευμάτων μέσω των Πράσινων Λωρίδων κυκλοφορίας που συνδέουν την ΕΕ με τα Δυτικά Βαλκάνια». Οι «Πράσινες Λωρίδες» που συνδέουν την ΕΕ με τα Δυτικά Βαλκάνια θα παραμείνουν «πράσινες» και μετά την περίοδο έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η προσβασιμότητα εντός των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και μεταξύ ΕΕ και Δυτικών Βαλκανίων. Αυτό απαιτεί τη σταδιακή άρση όλων των μη απαραίτητων εμποδίων διοικητικής φύσεως ή σε επίπεδο υποδομών που επηρεάζουν τη ροή εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ των Δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, το εκ νέου άνοιγμα των εσωτερικών και εξωτερικών συνόρων και η άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν θα πρέπει να είναι μια σταδιακή διαδικασία που θα βασίζεται σε επιδημιολογική αξιολόγηση και θα εφαρμοστεί με συντονισμένο τρόπο. Η υγεία των εργαζομένων στις μεταφορές και των επιβατών, καθώς και η ταχεία ελαχιστοποίηση κάθε σχετιζόμενου με την αναζωπύρωση της επιδημίας κινδύνου, θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα. H συμβολή των εργαζόμενων στο χώρο των μεταφορών θα είναι καθοριστικής σημασίας συναφώς.

6. Δεδομένου ότι ο τουριστικός τομέας, ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα μια πρωτοφανή πρόκληση, αποτελεί βασικό στοιχείο των οικονομιών και κοινωνιών μας, διατηρούμε πλήρως τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε ενεργά όλες τις προσπάθειες και τα μέτρα που στοχεύουν στον περιορισμό του αρνητικού αντικτύπου της πανδημίας. Μια συντονισμένη διαδικασία μεταξύ των αρμόδιων αρχών, σε περιφερειακό επίπεδο και η τακτική διασυνοριακή επικοινωνία, θα μπορούσαν να εξετασθούν, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποκατάσταση και επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της διασυνοριακής/μεθοριακής κυκλοφορίας. Η πλήρης αξιοποίηση των διαθέσιμων εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων της ΕΕ, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή εξειδικευμένων και στοχευμένων περιφερειακών και διαπεριφερειακών στρατηγικών για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου (επιχειρήσεων και εργαζομένων) και η πλήρης στήριξη των ανέργων, προκειμένου να επανακτήσουν την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, των νέων ειδικότερα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό τμήμα πολιτικών και μέτρων που στοχεύουν να ωφελήσουν τον τουριστικό τομέα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

7. Σε αυτό το πνεύμα, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, σε επίπεδο αρμόδιων αρχών, τους καλύτερους τρόπους για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, ανάλογα με την κατάσταση σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο ΕΕ, σχετικά με τις διασυνοριακές μετακινήσεις και τον τουρισμό, τομέα που επλήγη ιδιαίτερα από την κρίση και αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας σε πολλές χώρες της περιοχής. Το πακέτο για τον Τουρισμό και τις Μεταφορές που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 13 Μαΐου 2020, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών και συστάσεων, για να βοηθήσουν τα Κράτη Μέλη της ΕΕ να άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να επιτρέψουν στις τουριστικές επιχειρήσεις να ξανανοίξουν, με ταυτόχρονη τήρηση των υγειονομικών προφυλάξεων, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο σε αυτό το πλαίσιο. Οι ανωτέρω κατευθυντήριες γραμμές θα χρησιμεύσουν και στα Δυτικά Βαλκάνια.

8. Η διατήρηση καλών σχέσεων γειτονίας και η χωρίς αποκλεισμούς περιφερειακή συνεργασία είναι σημαντικά στοιχεία της Διεύρυνσης της ΕΕ και των Διαδικασιών Σταθεροποίησης και Σύνδεσης. Μπορούν και πρέπει να διευκολύνουν μια συντονισμένη και αποτελεσματική περιφερειακή προσέγγιση και απάντηση στην πρόκληση της πανδημίας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη χρησιμότητα και την αξία της. Τα Δυτικά Βαλκάνια θα πρέπει επίσης να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες της περιφερειακής συνεργασίας, προκειμένου να διευκολύνουν την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής, σε συνδυασμό με την ισχυρή στήριξη της ΕΕ. Οι νέοι της περιοχής χρειάζονται προοπτική, υπό τη μορφή παραγωγικών και ουσιαστικών ευκαιριών, στις χώρες τους. Η διασφάλιση θετικών προοπτικών για τους νέους πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα.

9. Υπογραμμίζουμε τη σημασία του πλήρους σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και των ανεξάρτητων μέσων και της ελεύθερης ανταλλαγής πληροφοριών που είναι ακριβείς και αξιόπιστες. Υπογραμμίζουμε τις προκλήσεις που θέτουν οι ψευδείς ή παραποιημένες πληροφορίες, αναφορικά με την εξάπλωση της COVID-19, οι οποίες μπορούν να θέσουν ανθρώπινες ζωές και την ανθεκτικότητα των κοινωνιών σε κίνδυνο. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε τη διάδοση της παραπληροφόρησης, καθώς και την υποκίνηση του μίσους. Για αυτό το λόγο, η στήριξη και αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια, στο πλαίσιο της κρίσης του κορονοϊού, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας ενημέρωσης και επικοινωνίας στην περιοχή, προκειμένου να καταπολεμηθούν οι απόπειρες παραπληροφόρησης.

10. Τέλος, έχοντας κατά νου την πρώτη μας συνάντηση τον περασμένο Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη, τη Σύνοδο Κορυφής στη Σόφια το 2018, την ιστορική απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ τον Μάρτιο 2020 για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και τη Δημοκρατία της Αλβανίας και τη Σύνοδο του Ζάγκρεμπ το 2020, η οποία επιβεβαίωσε εκ νέου τη σαφή στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και υπογράμμισε την ενότητα και την αλληλεγγύη στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 και των συνεπειών της στις κοινωνίες και τις οικονομίες, επαναλαμβάνουμε τη σταθερή μας στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, βάσει της αρχής των επιδόσεων της κάθε χώρας και συμφωνούμε να συναντηθούμε εκ νέου προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την επιτευχθείσα πρόοδο και την μελλοντική μας πορεία.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

Βασικό «όπλο» για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Στα 5 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο τέλος του έτους τα χαμηλότοκα κρατικά δάνεια μέσω του προγράμματος της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής», το οποίο...

Φιλιππίνες: Εκκενώνεται ένα τμήμα του νησιού Λουζόν, καθώς ο υπερτυφώνας Γκόνι θα πλήξει την Κυριακή την περιοχή

Οι αρχές των Φιλιππίνων απομάκρυναν από τις εστίες τους σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους από το νότιο τμήμα του νησιού Λουζόν, του πολυπληθέστερου της χώρας,...

ΟΛΜΕ: Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον τραγικό χαμό των μαθητών μας

Την «βαθιά θλίψη και οδύνη για τον τραγικό χαμό των δύο νέων παιδιών στη Σάμο» εξέφρασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ. «Η σκέψη όλων μας βρίσκεται...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας οι δήμοι Ανατολικής και δυτικής Σάμου

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με εντολή του...

Τρεις συλλήψεις, 57 παραβάσεις καταστημάτων, 344 για μετακίνηση και 1.518 για μη χρήση μάσκας

Τρεις συλλήψεις και συνολικά 57 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, 344 για μετακίνηση σε απαγορευμένες ώρες και 1.518 για μη χρήση μάσκας, ήταν ο...

Στη Σάμο θα μεταβεί η Σοφία Ζαχαράκη για τις κηδείες των δύο παιδιών

Στις κηδείες των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους χθες, Παρασκευή, μετά τον σεισμό στη Σάμο, θα παρευρεθεί αύριο, Κυριακή, η υφυπουργος Παιδείας,...

Φ. Γεννηματά: «Ούτε μία λέξη αυτοκριτικής ο πρωθυπουργός. Η κυβερνητική αδιαφορία έφεραν τη χαλάρωση και τον εφησυχασμό»

«Δυστυχώς ακόμη και τώρα που η πανδημία έχει ξεφύγει ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με την πολιτική"βλέποντας και κάνοντας", σχολίασε η Φώφη Γεννηματά για τα...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εκτός πραγματικότητας η διατήρηση των δημοτικών τελών,  λέει η δημοτική αντιπολίτευση

Κατά της διατήρησης των δημοτικών τελών στο ύψος του 2020 τάχθηκαν οι συνδυασμοί Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις Γειτονιές...

Δ. Αθηναίων: Δέσμη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό

Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που θα πληγούν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες ο...

Μόνιμο προσωπικό στο ΚΥΑΔΑ ζητά η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας

Μονιμοποίηση του προσωπικού και επιπλέον προσλήψεις στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων ζητά η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας. "Είναι κρίσιμη η λειτουργία του...

Κ. Μπακογιάννης: Η αλληλεγγύη μπορεί και πρέπει να ξεπερνά σύνορα και διαχωριστικές γραμμές

«Οι τραγωδίες δεν κάνουν διαχωρισμούς. Η αλληλεγγύη μπορεί και πρέπει να ξεπερνά σύνορα και διαχωριστικές γραμμές» αναφέρει στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...

Προστασία της α’ κατοικίας από πλειστηριασμό για χρέη στον ΔΑ ζητά η Ανοιχτή Πόλη

Την προστασία την α' κατοικίας από πλειστηριασμό για χρέη στον Δήμο Αθηναίων ζητά η Ανοιχτή Πόλη. Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που βρίσκεται...

Bottom Fullwidth