back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Κέντρο της Αθήνας.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.
Με κεντρικό σύνθημα “να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο” εκατοντάδες διαδηλωτών αντιδρούν για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, χαρακτηρίζοντας αντιδημοκρατικό τον τρόπο με τον οποίο κατατίθεται εν μέσω πανδημίας, καθώς σημειώνουν ότι οι διατάξεις του δεν έχουν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.
Έντονες είναι και οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση καμερών στις σχολικές τάξεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν θα γίνουν τα σχολεία μας ριάλιτι”
Εκτός από την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, οι διαδηλωτές ζητούν να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχτεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στη διάρκεια της πορείας έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας με διμοιρίες να είναι σε επιφυλακή, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένες μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη
Το σημερινό συλλαλητήριο ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί η εκπαιδευτική κοινότητα τόσο από το ξεκίνημα της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας, όσο και μετά την “χαλάρωση” των μέτρων, αντιδρώντας στις αλλαγές που έχει εξαγγείλει η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Μάλιστα, οι διαδηλώσεις αναμένεται να έχουν και συνέχεια το επόμενο διάστημα.

«Αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί»

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Νωρίτερα το μεσημέρι, με κεντρικό σύνθημα «αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Έντονες είναι και οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση καμερών στις σχολικές τάξεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα γίνουν τα σχολεία μας ριάλιτι». Εκτός από την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, οι διαδηλωτές ζητούν να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχτεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στη διάρκεια της πορείας έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας με διμοιρίες να είναι σε επιφυλακή, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένες μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Το σημερινό συλλαλητήριο ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί η εκπαιδευτική κοινότητα τόσο από το ξεκίνημα της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας, όσο και μετά την «χαλάρωση» των μέτρων, αντιδρώντας στις αλλαγές που έχει εξαγγείλει η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μάλιστα, οι διαδηλώσεις αναμένεται να έχουν και συνέχεια το επόμενο διάστημα.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα