back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά από τη Δευτέρα 25 Μαΐου

Διαβάστε επίσης

Eλεύθερη από τις 25 Μαΐου θα είναι η μετακίνηση από και προς όλα τα νησιά της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπογράμμισε πως το δεύτερο κύμα άρσης των μέτρων προχωράει ομαλά και σταθερά, με πολύ περιορισμένα προβλήματα.

«Από τις 25 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά» είπε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας το θετικό σενάριο που έκανε λόγο για καλή επιδημιολογική εικόνα που επέτρεψε στην αρμόδια επιτροπή να ανάψει το «πράσινο φως».

Σημειώνεται πως μέχρι και την Κυριακή 24 Μαΐου επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη και την Εύβοια. Η μετακίνηση προς τα άλλα νησιά θα επιτραπεί από τις 25 Μαΐου, εφόσον συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «είχαμε πει ότι θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, όμως οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Δευτέρα».

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως το τελευταίο δεκαήμερο έφτασαν στη χώρα μας 3.332 άτομα με διάφορες πτήσεις και βρέθηκαν ελάχιστα θετικά στον ιό δείγματα.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα