back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια

Διαβάστε επίσης

Στις 29 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια, τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων του τρίτου «κύματος» της κανονικότητας «ξεκίνησε ομαλά» τόνισε  ο υφυπουργός Ανάπτυξης. «Είμαστε στην αρχή μας σπουδαίας εβδομάδας, καθότι ολοκληρώθηκε το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε «τα μέτρα που έχουμε ανακοινώσει, τα τηρούν», παρά την αυστηρότητά τους». Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται η τήρηση των αποστάσεων, ο αριθμός των πελατών που επιτρέπεται βάσει των τετραγωνικών μέτρων, αλλά και η χρήση μάσκας, την οποία πρέπει να φορούν πελάτες και προσωπικό «εντός των καταστημάτων των εμπορικών κέντρων».

Για το άνοιγμα των οργανωμένων ακτών το Σαββατοκύριακο τόνισε ότι «κάποιες παραλίες πρόλαβαν και άνοιξαν και κάποιες άλλες όχι, γιατί δεν πρόλαβαν να γίνουν οι μισθώσεις από τους δήμους».

Τέλος, αναφορικά με την ολική επαναφορά του κλάδου της εστίασης την επόμενη Δευτέρα, το σύνολο των καταστημάτων μπορούν να λειτουργήσουν εφόσον διαθέτουν υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους σημείωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν υπαίθριο και ημιυπαίθριο χώρο, πρόσθεσε. Επιπλέον, στις 25 Μαΐου θα ανοίξουν και τα καφέ μπαρ, όχι όμως τα κέντρα διασκέδασης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα