back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρένα Δούρου : Ανοχύρωτη η Αττική στην απειλή του ιού του Δυτικού Νείλου

Διαβάστε επίσης

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου κάνει λόγο για καθυστέρηση των ψεκασμών στην κρίσιμη περιοχή για τη Δυτική Αττική, του καλαμιώνα της Ψάθας, καθυστέρηση στην υλοποίηση των νυμφοκτονιών και καταγγέλλει την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για ολιγωρία και επικοινωνιακή πολιτική χωρίς άμεσο όφελος προς τους πολίτες. 

«Απέναντι σε αυτή την απειλή οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται απροστάτευτοι ύστερα από τις μη – απαντήσεις της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στα 10 συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε με ερώτησή της η Δύναμη Ζωής στις 23 Απριλίου 20.» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό δελτίο τύπου.

«Τα ερωτήματα αφορούσαν, πέρα από το ανοικτό θέμα της Ψάθας, στον προγραμματισμό των ψεκασμών, τα συγκεκριμένα ποσά, τις συγκεκριμένες διαγωνιστικές διαδικασίες, τη χαρτογράφηση όλων των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, τους ελέγχους αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων που εφαρμόζονται, τη λειτουργία τεχνικών κλιμακίων της Περιφέρειας για τον έλεγχο της πορείας των ψεκασμών, με επαναπροσδιορισμό των παραμέτρων, τις ενέργειες για το συντονισμό των Δήμων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους καθώς και την ενημέρωση των πολιτών και τα μέτρα ατομικής προστασίας τους. Από τις μη – απαντήσεις της Διοίκησης επιβεβαιώνεται ότι πλην του προγράμματος της Δύναμης Ζωής, από τη σημερινή Αρχή δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη πρόνοια για το παρόν και το μέλλον».

psekasmos-kounoupia

«Δυστυχώς γίνεται φανερό ότι η Αττική είναι ανοχύρωτη απέναντι σε αυτή την σοβαρή απειλή της υγείας των πολιτών. Αποδεικνύεται ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών που απαιτεί η προστασία της δημόσιας υγείας. Οι μη – απαντήσεις της Διοίκησης και οι αόριστες εξαγγελίες που παραπέμπουν στο… μέλλον, πόρρω απέχουν από την άσκηση συγκεκριμένης πολιτικής με όρους αποτελεσματικότητας, διαφάνειας, προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Η υγεία των πολιτών δεν είναι άσκηση επί χάρτου, προς επικοινωνιακή χρήση. Είναι δέσμευση ζωής για τους πολίτες. Όπως έπραττε η Δύναμη Ζωής τόσο από τη θέση της Διοίκησης όσο και σήμερα από εκείνη της Αντιπολίτευσης. Ελέγχοντας και προτείνοντας λύσεις. Αναδεικνύοντας με αίσθηση ευθύνης, την αδιαφορία, την αβελτηρία και την αναποτελεσματικότητα μιας «ιλουστρασιόν» Διοίκησης, μακριά από τους πολίτες και τα προβλήματά τους» σχολίασε σχετικά η Ρένα Δούρου. 

Εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Αττική 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα