back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΕΜΣΤ στο σπίτι

Διαβάστε επίσης

NO MAN IS AN ISLAND ENTIRE OF ITSELF
ΑΡΓΥΡΩ ΧΙΩΤΗ – ΟΜΑΔΑ VASISTAS
ONLINE ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ PERFORMANCE 22-23-24/05

Το No man is an island entire of itself (“Κανένας άνθρωπος δεν είναι μόνος ένα ολόκληρο νησί”), η νέα πρόταση της Αργυρώς Χιώτη και της ομάδας VASISTAS, είναι ένα έργο – πρόσκληση σε μια νοερή περιήγηση που θα παρουσιαστεί στο ΕΜΣΤ σε δυο μορφές.

Η πρώτη εκδοχή θα παρουσιαστεί διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του μουσείου στις 22, 23 και 24 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020. Μια ζωντανή παράσταση, μια αχαρτογράφητη θεατρική εμπειρία που αντλεί υλικά από τον ψηφιακό κόσμο, με τους ιδιαίτερους κανόνες και την ανοίκεια εμπειρία «σκηνής» και αφήγησης που αυτός δημιουργεί.

Περισσότερα:https://www.emst.gr/events/event-no-man-is-an-island-entire-of-itself

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΜΣΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

Το προσωπικό του ΕΜΣΤ μοιράστηκε μέσα από τα social media του μουσείου περιγραφές για έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση της μόνιμης συλλογής του. Ο καθένας επέλεξε ένα έργο συνοδευόμενο από μια φράση, την προσέγγισή του και σύνδεση μαζί του.

Η συνεργασία του ΕΜΣΤ με το Smartify ξεκίνησε το 2017. Oι επισκέπτες, μέσω της εφαρμογής, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης μέσω της εικόνας, μπορούν να σκανάρουν τα έργα, με τις έξυπνες συσκευές τους, κινητά ή τάμπλετ και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τα έργα, καθώς και να δημιουργήσουν την δική τους “προσωπική” συλλογή.
Την περίοδο που μείναμε όλοι σπίτι, συνδέθηκαν οι δύο ιδέες: οι αφηγήσεις του προσωπικού του ΕΜΣΤ έγιναν μικρά βίντεο, δημιουργώντας μια εναλλακτική ξενάγηση την οποία μπορείτε να δείτε και να ακούσετε σε αυτό το link:

https://smartify.org/tour/emst-collection-by-the-museum-staff

* Οι αφηγήσεις στην ιστοσελίδα του Smartify είναι στα αγγλικά.
* Αν κατεβάσετε την εφαρμογή θα βρείτε τις αφηγήσεις και στα ελληνικά
* Τα βίντεο δημιουργήθηκαν από την Agata Rucińska

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΜΣΤ

Με το πρόγραμμα ΕΜΣΤ στο σπίτι τα παιδιά να εξερευνούν τα εκπαιδευτικά έντυπα που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΕΜΣΤ.

Κάθε άνθρωπος είναι ένα έργο τέχνης

Η σύγχρονη τέχνη εμπνέει, ανακινεί συναισθήματα, μνήμες από το παρελθόν και όνειρα για το μέλλον. Στο facebook και το instagram του ΕΜΣΤ έχουν αναρτηθεί ιστορίες συνυφασμένες με έργα της συλλογής του μουσείου, όπως τις διηγήθηκαν όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα Face Forward …into my home.

Το πρόγραμμα ΕΜΣΤ στο σπίτι θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου.

Περισσότερα: https://www.emst.gr/educational-programmes/emst-sto-spiti

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα