back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Mετά τις παραλίες επόμενο τεστ οι εκκλησίες

Διαβάστε επίσης

Με την άρση των μέτρων στη χώρα για τον κορονοϊό να γίνεται σταδιακά και πάντα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών, σήμερα Κυριακή άνοιξαν για τους πιστούς οι εκκλησίες, ενώ θα επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και μυστηρίων, με την συμμετοχή πιστών για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, ωστόσο θα τεθούν σε ισχύ αυστηροί κανόνες ασφαλείας που αφορούν σε αποστάσεις και αριθμό των ατόμων εντός των ναών.

Ειδικότερα, ο αριθμός πιστών που μπορεί να συμμετέχει καθορίζεται από την αναλογία 1 άτομο ανά 10 τ.μ., με απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τετραγωνικών, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι 50 πιστοί. Δηλαδή, ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 300 τετραγωνικών μπορεί να δεχθεί έως 30 πιστούς, ενώ ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 500, 800 ή 1.000 ή 1.400 τετραγωνικών μπορεί να δεχθεί ως 50 άτομα.

Και στην περίπτωση των χώρων λατρείας, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ είναι η υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού. Αποσαφηνίζεται ότι σε περίπτωση λειτουργιών σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναντήσεων.

Όσον αφορά στην Θεία Κοινωνία ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Κωτούλας μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής: «Ο κάθε ένας πιστός θα είναι σε απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο, οι πιστοί θα βγάζουν τη μάσκα, θα κοινωνούν και στη συνέχεια θα έρχονται να πάρουν το αντίδωρο το οποίο θα είναι τυλιγμένο στο αλουμινόχαρτο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα