back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11.00

Διαβάστε επίσης

Στους 162 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας καθώς τις τελευταίες ώρες έχασαν τη μάχη με τη ζωή δύο γυναίκες, 92 και 84ων ετών, οι οποίες νοσηλεύονταν στο ΝΙΜΙΤΣ.  

Τις επόμενες ώρες αναμένονται απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι ανασύρθηκαν από άνδρες της πυροσβεστικής από σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι Λουτρακίου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, επιβεβαίωσε ότι στο σημείο βρέθηκε γεννήτρια και άλλα αντικείμενα, σημειώνοντας ωστόσο, ότι ακόμα είναι άγνωστο αν αυτά προϋπήρχαν στο σημείο ή τα μετέφεραν οι άτυχοι άνδρες. Διευκρίνισε δε, ότι εντός του σπηλαίου υπήρχαν και αναθυμιάσεις.  

Στην ειδική δομή Αρωγή έχουν μεταφερθεί  28 άτομα που διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοιό, από τον καταυλισμό των Ρομά, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Έρευνα για τα χθεσινά επεισόδια διενεργεί η Αστυνομία. 

Με μέγιστο αριθμό τα 40 άτομα ανά χίλια τετραγωνικά, άνοιξαν σήμερα οι οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα. Στα τέσσερα μέτρα απόσταση οι ομπρέλες μεταξύ τους και με μόνο δύο ξαπλώστρες σε κάθε ομπρέλα. Εξαίρεση υπάρχει μόνο για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά. Χωρίς τραπεζοκαθίσματα τα κυλικεία και τα αναψυκτήρια, πωλούν μόνο συσκευασμένα προϊόντα και καθόλου αλκοόλ. Αυστηρές είναι κυρώσεις και πρόστιμα για τους παραβάτες.  

Ανοικτά θα είναι από τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα τύπου Mall όπως και τα εκπτωτικά χωριά. Επίσης από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν ζωολογικά πάρκα, βοτανικοί κήποι, ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, καθώς και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων.  

Εξάλλου, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση η οποία υπεγράφη χθες. Την Τρίτη θα επαναλειτουργήσει και η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.  

Την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η χθεσινή κοινή δήλωση των ΥΠΕΞ της ΕΕ, με την οποία καταδικάζεται «η κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο και στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας», καθώς και οι «συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου». Το τουρκικό ΥΠΕΞ, χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της ΕΕ «παράδειγμα στείρου λόγου που επαναλαμβάνεται και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό» και την κατηγορεί ότι γίνεται «όμηρος των άδικων και παράνομων αξιώσεων της ελληνικής και ελληνοκυπριακής πλευράς». 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα