back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανοίγουν στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης

Διαβάστε επίσης

Τους υγιειονομικούς όρους και το πλαίσιο προκειμένου να ανοίξουν με γνώμονα τη δημόσια υγεία τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως εστιατόρια, καφέ κλπ, αποφάσισε η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας με την παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, οι επιστήμονες έθεσαν τα υγιειονομικά κριτήρια για να την επαναλειτουργία καφέ μπαρ και εστιατορίων σε ανοιχτούς και ημιυπαίθριους χώρους.

Σε ότι αφορά το αίτημα της κυβέρνηση για να ανοίξουν νωρίτερα, (στις 25 Μαϊου) η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγείται θετικά καθώς η έως τώρα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι αισιόδοξα.

Οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση αύριο, Κυριακή 17 Μαΐου, στις 18:00 από την ΕΡΤ.

Έλενα Μπρέγιαννη – Xριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα