back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη το Σαββατοκύριακο

Διαβάστε επίσης

Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Μαΐου, προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου και κυρίως την Τρίτη 19 Μαΐου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ζέστη και σκόνη είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Αναλυτικά

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καορός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και προς το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 35 και τοπικά στην Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 2 με 4 και από το μεσημέρι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί εντάσεως έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά θα είναι 3 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμο στα βόρεια θα πνέουν νοτιοδυτικοί με ένταση 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Το Σάββατο και την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά στη Θράκη και το Αιγαίο θα επικρατήσουν βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει τους 35 με 37 και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια  ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια, αλλά στα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Την Τετάρτη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και από τις  απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ίδια ένταση. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, αλλά στα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα