back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρατείνεται μέχρι την Τρίτη το πρόγραμμα της “επιστρεπτέας προκαταβολής”

Διαβάστε επίσης

Την παράταση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαΐου της προθεσμίας που έληγε απόψε , για την υποβολή από τις επιλέξιμες επιχειρήσεις Aαίτησης Xχορήγησης των εγκεκριμένων δανείων τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ από το πρόγραμμα της “Επιστρεπτέας Προκαταβολής” ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Κι αυτό προκειμένου “να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να οριστικοποιήσουν μέχρι σήμερα την Αίτηση Χορήγησης για τη λήψη του δανείου τους μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ” αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Εν τω μεταξύ πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 25.406 δικαιούχων της “Επιστρεπτέας Προκαταβολής” ποσό συνολικού ύψους 177,8 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την “Επιστρεπτέα Προκαταβολή “μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 34.058, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 233,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), περισσότερες από 48.500 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν και οι επόμενες πληρωμές.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εν εξελίξει προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το Υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με πρόσθετο διαθέσιμο ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ, το οποίο θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, που επλήγησαν μετά τον Μάρτιο από την υγειονομική κρίση.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα